logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
Posnetek Studia ob 17h na temo, kako pripeljati več lokalne hrane v javne zavode
V četrtek, 16. novembra 2017, je na Prvem programu Radia Slovenije potekal Studio ob 17h na temo, kako pripeljati več lokalne slovenske hrane v javne zavode. V oddaji Studio ob 17h je sodeloval tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije. Več na https://radioprvi.rtvslo.si/2017/11/studio-ob-sedemnajstih-vmes-porocila-611/
 
Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 17. novembra 2017, praznujemo dan slovenske hrane. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt tradicionalni slovenski zajtrk, ki se v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami, letos izvaja že šesto leto zapored. Zadružna zveza Slovenije in zadruge smo partnerji projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Peter Vrisk ob tem poudarja: »Kmetijske zadruge odkupimo več kot 80 odstotkov za trg lokalno pridelane hrane in sodelujemo pri oskrbi šol in vrtcev s kakovostno lokalno hrano. Zadruge smo pomembni dobavitelji sestavin za pripravo tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka, ki so bili pridelani ali predelani v Sloveniji. Kmetje in zadruge se trudimo, da se potrošniki, ki kupujejo slovensko kakovostno in lokalno pridelano hrano, prehranjujejo najbolj zdravo možno. Z nakupno odločitvijo za lokalno slovensko hrano, pa ne prispevamo le k našemu zdravju, ampak tudi k zaposlovanju in ohranjanju poseljenega in obdelanega slovenskega podeželja, bolj čistemu okolju ter prehranski varnosti države.«

Več o dnevu slovenske hrane in tradicionalnem slovenskem zajtrku si lahko preberete na: http://tradicionalni-zajtrk.si.

Preberite več...
 
Posnetek oddaje »Zadruge – naša prihodnost«
Posnetek oddaje Polnočnega kluba »Zadruge – naša prihodnost«, ki je bila na sporedu TV SLO 2 v petek, 3. novembra 2017, si lahko ogledate na spodnji povezavi: http://www.rtvslo.si/polnocniklub/novica/423
 
Letošnji svetovni dan hrane poudarja vlaganja v prehransko varnost in razvoj podeželja
Danes, 16. oktobra 2017 obeležujemo Svetovni dan hrane. Na današnji dan je bila namreč leta 1945 ustanovljena Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) s sedežem v Rimu. Osrednja tema letošnjega svetovnega dne hrane je »Spremeni prihodnost migracij. Investiraj v prehransko varnost in razvoj podeželja«, s čimer izpostavlja pomen vlaganj v kmetijstvo in razvoj podeželja za zmanjšanje strukturnih vzrokov za migracije. Investicije v kmetijstvo in razvoj podeželja namreč prispevajo k boljšim pogojem za delo in življenje zlasti mladih na podeželju, prav tako pa izboljšujejo pogoje za pridelavo hrane. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije ob svetovnem dnevu hrane poudarja:»Podnebne spremembe, naraščanje števila prebivalstva in migracijska gibanja postajajo večno večji izziv za nas, ki pridelujemo hrano, saj spreminjajo načine pridelave hrane, ki pogosto vplivajo na višanje stroškov pridelave hrane. Slovenski kmetje in zadruge pridelujemo kakovostno lokalno hrano. Naša hrana ni prepotovala tisoče kilometrov, znani so načini, kako je bila pridelana in predelana, zato se potrošnik, ki kupuje slovensko kakovostno in lokalno pridelano hrano, prehranjuje najbolj zdravo možno. Zadruge odkupimo več kot 80 odstotkov lokalno pridelane hrane. S pridelavo lokalne hrane ohranjamo delovna mesta, poseljeno in obdelano podeželje in zagotavljamo prehransko varnost. Lokalne hrane ni brez lastnega semena, zato je pomembno ohranjati avtohtone tradicionalne sorte rastlin, za katere že več kot 111 let skrbi Semenarna Ljubljana.«
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 5 - 8 od 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters