logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
5. Konferenca – Dovolj za vse

V Umanoteri in Focusu vabijo na 5. nacionalno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom »Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov«, ki bo v četrtek, 19. novembra 2020, od 9. do 12.30 ure preko spleta. Na konferenci boste lahko od slovenskih in tujih strokovnjakov z veliko praktičnimi izkušnjami izvedeli več o spremljanju izpustov toplogrednih plinov in načrtovanju ukrepov za njihovo zmanjšanje na ravni občin ter se seznanili z navdihujočimi domačimi projekti zniževanja izpustov na področjih energetike in mobilnosti. Dogajanje lahko spremljate tudi preko FB dogodka na: https://www.facebook.com/events/391052422264965?active_tab=about.
Več o konferenci in prijavi na povezavi.

 
MKGP vzpostavilo kontaktno točko za COVID - 19
Zaradi nujnih ukrepov države vezanih na zajezitev okužb s covid-19 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pričakuje povečano število vprašanj posameznikov in podjetij vezanih na vsebinska področja, ki sodijo pod MKGP. Zato je vzpostavilo kontaktno točko – klicni center 040 390 016 in poštni predal E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript , kamor se lahko obrnete z vašimi vprašanji.
 
SPREJET ZAKON O ZAČASNIH UKREPIH ZA OMILITEV IN ODPRAVO POSLEDIC COVID – 19 (ZZUOOP)

Na Zadružni zvezi Slovenije smo pripravili povzetke interventnih in začasnih ukrepov, ki jih prinaša Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP) t.i. »PKP5«, ki ga je Državni zbor RS sprejel na seji 15. 10. 2020. ZZUOOP je bil objavljen v Uradnem listu št. 152 z dne, 23. 10. 2020 in je pričel veljati 24. 10. 2020. Besedilo zakona je dostopno na spletni strani: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-2610/zakon-o-zacasnih-ukrepih-za-omilitev-in-odpravo-posledic-covid-19-zzuoop Povzetki interventnih in začasnih ukrepov, ki jih prinaša ZZUOOP in smo jih pripravili na Zadružni zvezi Slovenije so dostopni na povezavi. (priložena nova datoteka)

 
Vizija razvoja slovenskega podeželja – sklepno stališče
Objavljamo sklepno verzijo stališča, ki je bilo oblikovano v okviru projekta SHERPA (Sustainable Hub to Engage into Rural Policies with Actors) na temo razvoja podeželja. S stališčem se je želelo ugotoviti stanje, opraviti analizo o dejavnikih razvoja, ugotoviti priložnosti, šibkosti, priložnosti in tveganja v povezavi s podeželjem, predvsem pa oblikovati perspektivo, kako ga razumeti in kakšno podeželje želimo. Stališče se sedaj pošilja v mrežo SHERPA, vloženo pa bo tudi kot prispevek v razpravi o podeželju, ki ga je sprožila Evropska komisija in posredovano vladnim resorjem, kot most za nadaljnjo razpravo o novi vlogi podeželja v slovenski družbi. Več o stališču na povezavi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 5 - 8 od 125
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters