Dogodki

Pretekli dogodki

2022

Regijski posvet 2022 za zadruge SEVERNO-PRIMORSKE, JUŽNO-PRIMORSKE IN NOTRANJSKE regije

Zadružna zveza Slovenija organizira že tradicionalne regijske posvete, na katerih se zberejo vodstva in člani upravnih in nadzornih odborov zadrug članic, ter predstavniki ministrstva za kmetijstvo in ostalih pristojnih institucij. Udeleženci se seznanijo z aktualnimi temami iz področja kmetijske politike, razpisov na področju kmetijstva in gospodarstva ter s poslovanjem zadrug članic Zadružne zveze Slovenije v preteklem letu. V sklopu predstavitev bo predstavljeno tudi letošnje delo zveze in načrti za prihodnje leto.

2022

Regijski posvet 2022 za zadruge KAMNIŠKO-ZASAVSKE, LJUBLJANSKE IN GORENJSKE regije

Regijski posvet 2022 za zadruge DOLENJSKO-BELOKRANJSKE IN POSAVSKE regije

2022

Regijski posvet 2022 za zadruge PREKMURSKO-PRLEŠKE, PTUJSKO-ORMOŠKE IN ŠTAJRESKE regije

Regijski posvet 2022 za zadruge KOROŠKE-SAVINJSKO-ŠALEŠKE IN CELJSKE regije

2022

Oddaja Ljudje in zemlja na TV SLO 1 v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu.

V nedeljo, 6. novembra 2022 ste si na TV Slovenija 1 lahko ogledali oddajo Ljudje in zemlja, ki je bila v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu. Predstavile sta se dve zadrugi, ki delujeta v Kamniško Zasavski regiji. Ogledali pa ste si lahko tudi pogovor s predsednikom Zadružne zveze Slovenije o zgodovini slovenskega zadružništva in o vlogi zadrug v današnjem času ter izzivih zadružništva v prihodnosti. Vabljeni k ogledu in odkrivanju zgodb naših zadrug, ki si jih lahko ogledate na spletni povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174911457

sep.

Na konferenci DAES tudi razstava Zadruge ščitijo prebivalstvo na deželi

Konec septembra bo potekala skupna konferenca Društva agrarnih ekonomistov Slovenije (DAES) in Avstrijskega združenja agrarnih ekonomistov (ÖGA) z naslovom »Posledice družbenih sprememb za kmetijstvo, sistem oskrbe s hrano in podeželje. ob tej priliki bo v avli dekanata Biotehniške fakultete postavljena tudi razstava ob 150-letnici zadružništva na Slovenskem.

sep.
2022

Otvoritev gostovanja razstave Zadruge ščitijo prebivalstvo na deželi v Državnem svetu Republike Slovenije

Letošnje leto je za slovensko zadružništvo izjemnega pomena. Obeležujemo 150-letnico organiziranega zadružništva na Slovenskem ter 50. obletnico ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije. Namen razstave je seznanitev čim širše javnosti o pomenu zadružništva za slovensko kmetijstvo in širše gospodarstvo skozi zgodovino in v prihodnje. Razstava bo mimoidočim na ogled do 23. septembra 2022 .