Dogodki

Prihajajoči dogodki

jul.

Mednarodni dan zadružništva - 2. 7. 2022

Vsako prvo soboto v juliju skoraj milijarda zadružnic in zadružnikov združenih v tri milijone zadrug po celem svetu obeležuje mednarodni dan zadrug. Tudi slovenske zadružnice in zadružniki. Letos bomo Mednarodni dan zadružništva praznovali v soboto, 2. julija 2022.

jun.

Kongres Zadružne zveze Slovenije 2022

Letošnje leto je za slovensko zadružništvo izjemnega pomena. Obeležujemo 150-letnico organiziranega zadružništva na Slovenskem ter 50. obletnico ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije. Zato v jubilejnem letu pri Zadružni zvezi Slovenije pripravljamo vrsto dogodkov, glavno obeležje pa se bo zgodilo na vsakoletnem Kongresu Zadružne zveze Slovenije. Počaščeni smo, da letošnji kongres poteka pod častnim pokroviteljstvom g. Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije. Vabljeni, da se nam pridružite na slavnostni akademiji Kongresa Zadružne zveze Slovenije, ki bo potekala 9. junija 2022 v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, s pričetkom ob 10. uri.

Pretekli dogodki

maj

33. Festival Dobrote slovenskih kmetij 2022

KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, prireja 33. državno prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov v okviru Festivala Dobrot slovenskih kmetij. Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo potekala od 20. do 22. maja 2022 v Minoritskem samostanu na Ptuju. Na otvoritveni slovesnosti, ki bo potekala v petek, 20. maja 2022 ob 12. uri bo zbrane nagovorila tudi ga. Alenka Marjetič Žnider, vodja oddelka za kmetijstvo, gozdarstvo in zadružništvo na Zadružni zvezi Slovenije.