ZAČNITE TUKAJ
Zadružništvo
Koristne povezave

VABILO NA SEJEM AGRA Natisni

V Gornji Radgoni bo od 24. do 29. avgusta 2019 potekal 57. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, na katerem se bo predstavila tudi Zadružna zveza Slovenije in zadruge članice. Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer bo dogajanje povezano s sloganom »Zadruge za dostojno delo in socialno družbo«, se bodo predstavile zadruge nagrajene s priznanjem Zadružne zveze Slovenije: Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, Kmetijska zadruga Izlake, Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, Kmetijska zadruga Metlika, Kmetijska zadruga Radgona in Kmetijska zadruga Slovenska Bistrica. Svoje delovanje in izdelke bodo predstavile tudi Kmetijska zadruga Laško, Kmetijska zadruga Krka Novo mesto, Kmetijska zadruga Agraria Koper, Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi, Kmetijska zadruga Rače, Vinska klet Goriška Brda, Vinakras Sežana, Kmečka zadruga Krško in Kmetijska zadruga Šaleška dolina.

V torek, 27. avgusta 2019, bo potekal prvi Vojvodinsko – Slovenski zadružni večer, kjer bomo ob kulturno umetniškem programu skupaj z uglednimi sogovorniki govorili o izmenjavi izkušenj in podpori kmetijstvu in zadružništvu v Sloveniji in Vojvodini.

Osrednji zadružni dogodek sejma bo Dan slovenskih zadružnikov, ki bo letos potekal v sredo, 28. avgusta 2019. Takrat bomo ob 10. uri v dvorani 1 svečano podelili priznanja zaslužnim zadružnikom in zadrugam. Podelitve se bodo udeležili številni ugledni gostje, med njimi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec in drugi. Podroben program sejemskega dogajanja je dostopen na www.sejem-agra.si. Vabljeni!