ZAČNITE TUKAJ
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave

Objavljen javni razpis Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2016 iz PRP 2014-2020 Natisni
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 11. novembra 2016 objavilo prvi javni razpis podukrep 3. 1. Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2016 iz Programa razvoja podeželja 2014-2020. Namen razpisa je pokritje stalnih stroškov zaradi vključitve v shemo kakovosti, med drugim tudi za shemo »Izbrana kakovost - Slovenija«, in sicer za kmetijsko gospodarstvo ali pravno osebo, ki je v postopek certificiranja prijavila vsaj tri kmetijska gospodarstva. Upravičenec na dan vložitve vloge na javni razpis še ne sme imeti izdanega certifikata, mora pa biti prijavljen v postopek certificiranja, prav tako mora biti kmetijsko gospodarstvo aktiven kmet. Podpora se dodeli v obliki pavšalnega plačila, in sicer za koledarsko leto prijave v shemo kakovosti in za naslednja štiri leta. Za ta namen je razpisani 2,6 milijonov evrov nepovratnih sredstev. Upravičenci lahko vlogo v elektronski sistem vložijo od 25. novembra 2016 do vključno 28. decembra 2016 do 24. ure. Več informacij na http://www.mkgp.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/.