Uspešna predstavitev zadružništva na sejmu AGRA 2012 Natisni

Uspešno se je zaključil letos že petdeseti kmetijsko živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni, ki je letos potekal s sloganom »Tradicionalno svež«. V času od 25. do 30. avgusta 2012 se je zvrstila vrsta strokovnih dogodkov, posvetov, okroglih miz in drugih prireditev.

Osrednji zadružni sejemski dogodek je bil Dan slovenskih zadružnikov, ki je potekal v sredo, 29. avgusta 2012. Slovensko zadružništvo letos praznuje 140 let delovanja, 40 let ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije, letošnje leto pa je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila tudi za Mednarodno leto zadrug. V okviru Dneva slovenskih zadružnikov, je na sejmu potekala svečana podelitev priznanj zaslužnim zadružnikom in zadružnicam, ki se jo je udeležilo veliko zadružnikov in zadružnic ter drugih uglednih gostov. Letos smo podelili 16 letnih priznanj za prispevek k razvoju zadružništva, 2 priznanji za trajen doprinos k razvoju zadružništva in 4 priznanja zadrugam ob njihovih jubilejih za 20 let uspešnega dela.

Na razstavnem prostoru Zadružne zveze Slovenije se je v šestih dneh sejma predstavilo 14 zadrug. Na dan zadružnikov so se predstavile nagrajene zadruge Mlekarska zadruga Ptuj, Perutninarska zadruga Ptuj, Kmetijsko gozdarska zadruga Pivka in Kmetijsko gozdarska zadruga Lovrenc na Pohorju.

Na sejmu so se zvrstila srečanja s številnimi uglednimi gosti s Slovenije in tujine. Sodelovali smo na številnih strokovnih dogodkih, posvetih, okroglih mizah,  spremljevalnih dogodkih ter podelitvah priznanj z mednarodnih ocenjevanj.