Občni zbor Zadružne zveze Slovenije Natisni

V četrtek, 22. marca 2012 je v Lukovici potekal 40. občni zbor Zadružne zveze Slovenije, ki je bil tudi volilni občni zbor. Na občnem zboru so članice zveze izvolile nov 16 članski upravni odbor in pet članski nadzorni odbor Zadružne zveze Slovenije. V prihodnjih štirih letih bo Zadružno zvezo Slovenije vodil upravni odbor v sestavi  Peter Vrisk predsednik in člani Vinko But, Jože Cajnar, Tomaž Šifrer, Stojan Terčič, Marjan Colja, Franc Černe, Matjaž Krevh, Cvetko Zupančič, Matej Biščak, Jože Strgar, Jožef Bračko, Marjan Hergan, Ivan Drev, Janez Rajšp in Jožef Berdnik. Petčlanski nadzorni odbor Zadružne zveze Slovenije sestavljajo predsednik Ivan Kure in člani Avrelijo Bonin, Danica Ramšak, Milan Sobočan in Milena Vrhovec.
Udeleženci občnega zbora so se seznanili z delom upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije v minulem letu ter poročilom nadzornega odbora. Sprejeli so letno poročilo Zadružne zveze Slovenije za leto 2011 in potrdili program dela za leto 2012. Članice so se kritično odzvale na poseganje politike v delo Zadružne zveze Slovenije in se zavzele za še večje povezovanje in sodelovanje zadrug.