Uspešno zaključen letni posvet zadružnikov v Portorožu Natisni
Slovenski zadružniki smo se letos že devetintridesetič zbrali na posvetu zadružnikov, ki je potekal 6. in 7. marca 2012 v Portorožu. Posvet se je začel s slovesnostjo ob praznovanju 140-letnice zadružništva na Slovenskem in mednarodnega leta zadrug 2012. Na slovesnosti je zbrane udeležence nagovoril dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije, ki je prevzel častno pokroviteljstvo mednarodnega leta zadrug 2012 v Sloveniji in podelil jubilejna priznanja zaslužnim zadružnikom. Priznanja so prejeli Nande Vode, Mihael Demšar, dr. Ludvik Toplak, Leo Frelih in Peter Vrisk. Po slovesnosti se je nadaljeval strokovni del posveta z naslovom »Prihodnja skupna kmetijska politika - S tradicijo v prihodnost«, ki se je osredotočil na izzive, ki jih prinaša prihodnja skupna kmetijska politika ter izpostavil vrsto zanimivih strokovnih vsebin s področja poslovnega organiziranja zadrug, povečanja pridelave zelenjave, socialnega podjetništva in izzivov, ki so pred slovensko mlečno predelovalno industrijo.