Peter Vrisk izvoljen za prvega podpredsednika COGECA Natisni

Na predsedstvu Evropskega združenja kmetijskih zadrug COGECA, ki je potekalo v Bruslju 3. decembra 2009 je bilo izvoljeno novo vodstvo COGECA za obdobje od 2010 do 2012. Predsednik COGECA je postal Paolo Bruni, ki je nasledil dosedanjega predsednika Gert van Dijka. Paolo Bruni prihaja iz Italije, kjer je podpredsednik Conserve Italia in predsednik Apo Conerpo, največje organizacije proizvajalcev za sadje in zelenjavo v regiji Emilia Romana. Od leta 2000 je predsednik Fedagri Confcooperative.

Poleg predsednika so bili izvoljeni še štirje podpredsedniki med njimi Peter Vrisk, kot prvi podpredsednik, in Christian Pees iz Francije, Richard McLoughlin iz Irske in Eduardo Baamonde iz Španije. Za koordinacijo  poslovnih forumov v okviru COGECA je bil imenovan Thomas Magnusson iz Švedske.

Evropsko združenje kmetijskih zadrug COGECA združuje 35 zadružnih organizacij, ki združujejo preko 40.000 zadrug in povezujejo več kot 30 milijonov članov ter njihovih družin.