PREDSTAVILI SMO SE NA SEJMU V GORNJI RADGONI Natisni

Zadruge in Zadružna zveza Slovenije smo se predstavili na kmetijsko – živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni s sloganom «Združeni v zadrugah – močnejši na trgu«, s katerim smo želeli poudariti pomen skupnega sodelovanja za večjo učinkovitost na trgu in spodbuditi vlogo zadrug v poslovnem okolju ter njihov pomen za organizirano in povezano pridelavo slovenskih pridelkov. Na razstavnem prostoru Zadružne zveze Slovenije se je predstavilo 16 zadrug, ki so predstavile svojo dejavnost in proizvode, ki jih ponujajo trgu.
Osrednji zadružni dogodek sejma je bil Dan slovenskih zadružnikov, kjer smo zaslužnim zadružnicam in zadružnikom podelili priznanja Zadružne zveze Slovenije, na razstavnem prostoru pa so se predstavile nagrajene zadruge. Svečane podelitve priznanj so se udeležili številni pomembni gostje med njimi mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, Franc Bogovič, predsednik odbora Državnega zbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in dr. Milan Pogačnik, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Podelili smo17 priznanj posameznikom za prispevek k razvoju zadružništva, tri priznanja za trajen doprinos k razvoju zadružništva in šestim zadrugam ob njihovih jubilejih. Popoldne smo pripravili tradicionalni zadružni piknik, kjer smo pokramljali ob prijetnem druženju.
Zadružna zveza Slovenije je skupaj z Govedorejskim društvom iz Gornje Radgone v času sejma organizirala tudi okroglo mizo na temo krize v mlekarstvu in pri pitanju živine, ki se jo je udeležil tudi kmetijski minister s svojo ekipo in je bila izjemno odmevna.
Na sejmu so nas obiskali številni ugledni gostje tako iz Slovenije kot iz tujine, med njimi gostje iz zamejstva, predstavniki italijanskih zadružnih zvez, predstavniki Zadružne zveze Vojvodine in Hrvaške zadružne zveze.