Zadruge uspešne na volitvah v organe KGZS Natisni

Zadružniki smo tudi letos uspešno nastopili na volitvah v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Volitve za prvo volilno skupino, ki jo sestavljajo fizične osebe, so potekale 8. junija 2008. Največjo podporo volivcev je prejela Kmečka lista – društvo za razvoj kmetijstva in podeželja. Volitve v drugo volilno skupino, ki jo sestavljajo pravne osebe, so potekale 9. junija 2008 na 13 območnih enotah po Sloveniji. Izvoljeni predstavniki pravnih oseb – zadrug v svetu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije so ugledni direktorji slovenskih kmetijskih in gozdarskih zadrug. Z veliko podporo zadrug z obale in s Krasa bo v območni enoti Koper interese zastopal Marjan Colja, direktor zadruge Vinakras Sežana. Z območne enote Novo mesto bo interese zadrug zastopal v svetu zbornice Janez Kužnik, direktor Kmetijske zadruge Krka iz Novega mesta. Marjan Janžekovič, direktor Kmetijske zadruge Ptuj bo zastopal zadružne interese v svetu zbornice iz območne enote Ptuj. Predstavnik pravnih oseb iz območne enote Murska Sobota je Janez Rihtarič, direktor Kmetijske zadruge Radgona. V območni enoti Maribor je med pravnimi osebami izvoljen Rudolf Kosjek, direktor Kmetijske zadruge Lovrenc na Pohorju. Iz območne enote Nova Gorica je bil v svet zbornice izvoljen Branko Tomažič, direktor Kmetijske zadruge Vipava. Zadružni predstavniki so bili izvoljeni tudi v svete območnih enot in odbore izpostav območnih enot Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Izvoljenim predstavnikom zadrug v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije iskreno čestitamo in jim želimo uspešno delo.