Pripombe ZZS na spremembo zakona o KGZS Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na spletni strani ministrstva objavilo predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. Zadružna zveza Slovenije se je aktivno vključila v obravnavo predloga in oblikovanje pripomb. Upravni odbor Zadružne zveze Slovenije je z vidika prihodnje zastopanosti kmetijskih, gozdarskih in ribiških zadrug, ki kot pravne osebe spadajo med člane iz druge volilne skupine, v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije predlagal, da se črta določba, po kateri bi se število predstavnikov članov iz druge volilne skupine v svetu zbornice zmanjšalo za dvakrat, kar pomeni, da bi iz vsake območne enote člani druge volilne skupine volili samo enega člana sveta in ne dveh kot sedaj. Prav tako je predlagal, da se v predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije vključi določba, na podlagi katere se črta določba četrtega odstavka 12. člena sedanjega zakona v delu, ki omejuje, da bi bil član, ki je izvoljen v (katerikoli) organ zbornice, ponovno izvoljen v (katerikoli) organ zbornice več kot za eno (in to celo samo naslednje) mandatno obdobje.