Na obisku delegacija Zadružne zveze Vojvodine Natisni

Na povabilo Zadružne zveze Slovenije je v torek, 24. julija 2007 na obisk prispela delegacija vodstva Zadružne zveze Vojvodine. Goste sta sprejela Peter Vrisk, predsednik in Martin Nose, direktor Zadružne zveze Slovenije. Srečanje je bilo namenjeno seznanitvi vojvodinskih zadružnikov z razvojem zadružništva v Sloveniji in izmenjavi izkušenj ter dobre prakse.  Na srečanju delegacije Zadružne zveze Vojvodine, v kateri so bili Radislav Jovanov, predsednik Zadružne zveze Vojvodine, Ljubomir Miljković, predsednik upravnega odbora in Jelena Nestorov Bizonj, generalna sekretarka Zadružne zveze Vojvodine smo gostom predstavili aktualno zadružno zakonodajo v Sloveniji in vsebino novega zakona o zadrugah. Vojvodinske zadružnike je zanimal tudi statut evropske zadruge in lastninska zakonodaja. Peter Vrisk je poudaril pomen medsebojnega sodelovanja in se zavzel za nadaljevanje tesnejšega sodelovanja med zadružnima zvezama.  Sogovorniki so izrazili zadovoljstvo nad srečanjem in podanimi vsebinami. Obstajajo številne možnosti za dolgoročno sodelovanje na področju kmetijstva in zadružništva med Slovenijo in Vojvodino, zlasti pri pripravi zadružne zakonodaje, skupnih projektov, poslovnega sodelovanja in pomoči pri vstopanju v evropske integracijske tokove.  Po izčrpni izmenjavi mnenj in izkušenj so gostje iz Vojvodine nadaljevali obisk na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, kjer jih je sprejelo vodstvo zbornice. Predstavili so jim delovanje zbornice in naloge, ki jih omenjena organizacija izvaja za svoje člane.  Obisk vojvodinskih zadružnikov se je zaključil z ogledom Kmetijsko gozdarske zadruge Sloga Kranj v Kranju in kmetije Erženovih, ki se ukvarja z živinorejo.