logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
 
 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Novice
100 let Majniške deklaracije in otvoritev spominske sobe Antona Korošca Natisni

Pri Svetem Juriju ob Ščavnici je 27. in 28. maja 2017 potekalo več prireditev ob proslavitvi 100 - letnice Majniške deklaracije in ohranjanju spomina na njenega soavtorja, duhovnika, urednika in politika dr. Antona Korošca. Slovesnosti ob 100 - letnici Majniške deklaracije so se udeležili številni gostje, med njimi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, mašo pa je daroval kardinal dr. Franc Rode. Slovesnosti se je udeležil tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, in se vpisal v spominsko knjigo ob otvoritvi spominske sobe rojstne hiše dr. Antona Korošca. V soboto je potekal znanstveni simpozij z naslovom "Anton Korošec in 100 let Majniške deklaracije", Republika Slovenija pa ob 100. obletnici Majniške deklaracije izdala zbirateljske kovance.

Preberite več...
 
Državni zbor sprejel spremembo Zakona o kmetijstvu Natisni

Državni zbor Republike Slovenije je 24. maja 2017 sprejel spremembo Zakona o kmetijstvu. Z vidika Zadružne zveze Slovenije so posebej pomembne določbe o organizacijah in skupinah proizvajalcev, ki opredeljujejo vzpostavitev in priznanje organizacij proizvajalcev, njihovih združenj, skupin proizvajalcev za skupno trženje in skupin proizvajalcev za izvajanje shem kakovosti. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, je ob tem poudaril: "Pričakujemo, da bodo podzakonski predpisi z določitvijo podrobnejših pogojev omogočili tudi že delujočim kmetijskim in gozdarskim zadrugam, da pridobijo status priznane organizacije proizvajalcev, združenja organizacij proizvajalcev oziroma skupine proizvajalcev za skupno trženje ali za izvajanje shem kakovosti ter s tem povezane spodbude, predvidene v predpisih EU in Programu razvoja podeželja."

Preberite več...
 
Dobrote slovenskih kmetij Ptuj 2017 Natisni

Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, se je udeležil otvoritve 28. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij Ptuj 2017, ki je potekala v petek v minoritskem samostanu na Ptuju. V nagovoru zbranim je poudaril: »Slovenija ima zelo pestro kulinarično ponudbo. Z nakupom kakovostne lokalno pridelane hrane zagotavljamo delovna mesta in ohranjamo podeželje poseljeno in obdelano. Zadružna zveza Slovenije in slovenske zadruge skupaj z Deželno banko Slovenije in Semenarno Ljubljana že vrsto let pomagamo pri organizaciji razstave, ki ponuja pester izbor nagrajenih dobrot s kmetij.« Razstava je bila odprta do nedelje, 21. maja 2017, spremljal pa jo zanimiv strokovni program, predstavitve in kulturni program.

Preberite več...
 
Izjava ob mednarodnem dnevu družin Natisni

Peter Vrisk ob današnjem mednarodnem dnevu družin poudarja: »Družinske kmetije so temelj slovenskega kmetijstva, podeželja in tradicije, saj skrbijo za pridelavo kakovostne lokalne hrane, obdelano in poseljeno podeželje in ohranjanje slovenske zemlje v slovenski lasti.«

Preberite več...
 
Mercator skupaj z Zadružno zvezo Slovenije domače dobavitelje krepi z novimi znanji Natisni

Škofja Loka, 12. maj 2017 – Mercator in Zadružna zveza Slovenije sta včeraj popoldne v prostorih občine Škofja Loka gostila prvo srečanje t. i. Akademije Radi imamo domače. Za obstoječe in potencialne nove dobavitelje izdelkov v ponudbi Radi imamo domače bodo po Sloveniji organizirali devet prireditev izobraževalne in družabne narave. Prireditve so namenjene mreženju in neformalnemu druženju, na njih pa bodo lokalni pridelovalci in proizvajalci hrane pridobili uporabna znanja s področja dobave, pa tudi motivacijsko spodbudo na temo osebnostne rasti in uspeha. Tako se Mercator želi še tesneje povezati z lokalnimi dobavitelji.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 89
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters