logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
03. NOVICE
Aktualno
Arhiv novic
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Aktualno
NUJNO OBVESTILO! Natisni
Spoštovani!

Obveščamo vas, da zaradi izrednih razmer, ki so povezane s širjenjem koronavirusa ODPOVEDUJEMO letni posvet zadružnikov v Portorožu, ki se bi moral odvijati 10. in 11. marca 2020 v Grand hotelu Bernardin. Zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja ljudi in priporočil Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, smo se odločili, da ne moremo zagotavljati varnosti vsem udeležencem posveta. Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo. Posvet bomo izvedli, ko se zadeve umirijo, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.

Lep pozdrav,
Bogdan Štepec, direktor Zadržne zveze Slovenije
 
VABILO NA POSVET ZADRUŽNIKOV Natisni
 
VABILO NA POSVET ZADRUŽNIKOV Natisni
Preberite več...
 
Zadružna akademija 2020 Natisni

Z januarjem 2020 se pričenja Zadružna akademija, ki jo za svoje članice pripravlja Zadružna zveza Slovenije in je namenjena članom upravnih in nadzornih odborov zadrug, vodstvom zadrug in drugim zaposlenim v zadrugah. V program Zadružne akademije za prihodnjo sezono smo vključili aktualne vsebine, splošne zadružne teme in izobraževanja s področja ožjih strokovnih področij.

Preberite več...
 
Kolegij predsednikov in direktorjev zadrug Natisni

V torek, 3.decembra 2019, je na Zadružni zvezi Slovenije potekal kolegij predsednikov in direktorjev zadrug, članic Zadružne zveze Slovenije, ki so se ga udeležili tudi dr. Jože Podgoršek, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s sodelavci ter mag. Miran Mihelič, direktor Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja Zbranim sta predstavila aktualno delo ministrstva in agencije ter načrte za delo v prihodnje. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije je zbranim predstavil aktivnosti zveze v letu 2019 ter jih seznanili z aktualnim delom zveze. Zveza je izvajala in izvaja številne aktivnosti na področju priprav na novo skupno kmetijsko politiko po 2020, kjer aktivno sodeluje v vseh delovnih skupinah. Prizadevali smo si za spremembo davčne zakonodaje, ki bi spodbujala razvoj zadrug ter ponovno opozorili na nujnost enakopravne obravnavane zadrug z drugimi gospodarskimi družbami pri javnih razpisih. Predlagali smo pobudo za ustanovitev posebne delovne skupine na ravni Vlade RS, ki bi spodbujala razvoj zadružništva in socialnega podjetništva. Zveza redno sodeluje v Svetu za kmetijstvo in podeželje, Svetu za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov. Skupaj z drugimi nevladnimi organizacijami smo aktivno sodelovali pri pripravi spremembe Pravilnika o kakovosti mesa klavne živine in divjadi. Aktivno sodelujemo pri reševanju problematike sektorja prašičereje in upravljanja z zvermi. Zveza sodeluje tudi v delovni skupini Slovenija Evropska regija gastronomije in se udeležuje aktivnosti na mednarodnem področju. Članice so se seznanile z vsebino Zadružne akademije, ki bo potekala v januarju 2020 in bile pozvane, da se vključijo v Katalog živil za javna naročila, ki postaja vse bolj uporabljano orodje pri javnem naročanju živil za javne zavode, v prihodnje pa se naj bi odprl tudi za segment gostinstva in turizma. Prisotni so izpostavili nujnost uvedbe prehodnega obdobja pri uveljavitvi novosti iz specifikacij sheme Izbrana kakovost Slovenija, za meso, da se bodo rejci lahko prilagodili novim zahtevam. Kolegij predsednikov in direktorjev zadrug se je zaključil z voščilom ob prihajajočih praznikih in zahvalo za dosedanje delo z željo po dobrem sodelovanju tudi v prihodnje.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 15 od 118
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters