Slovenskega kmeta med krizo ne moremo pustiti samega

Zadružna zveza Slovenije letos obeležuje 150. obletnico organiziranega zadružništva na Slovenskem. V časopisu Kmečki glas preberite intervju s predsednikom Borutom Florjančičem, ki verjame, da je zadružništvo pravi poslovni model za krepitev slovenskega kmetijstva.

Preberi več

dogodki

jun.

Kongres Zadružne zveze Slovenije 2022

Letošnje leto je za slovensko zadružništvo izjemnega pomena. Obeležujemo 150-letnico organiziranega zadružništva na Slovenskem ter 50. obletnico ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije. Zato v jubilejnem letu pri Zadružni zvezi Slovenije pripravljamo vrsto dogodkov, glavno obeležje pa se bo zgodilo na vsakoletnem Kongresu Zadružne zveze Slovenije. Počaščeni smo, da letošnji kongres poteka pod častnim pokroviteljstvom g. Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije. Vabljeni, da se nam pridružite na slavnostni akademiji Kongresa Zadružne zveze Slovenije, ki bo potekala 9. junija 2022 v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, s pričetkom ob 10. uri.

Preberi več

Zadružna zveza slovenije

Zadružna zveza Slovenije je nevladna organizacija s prostovoljnim članstvom. Pospešuje in podpira razvoj zadružništva ter zastopa interese svojih članic. Združuje 60 zadrug s področja kmetijstva in gozdarstva ter štiri podjetja.

Zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije so kot organizacije kmetov eden ključnih deležnikov slovenskega kmetijstva, kratkih verig preskrbe s hrano in podeželja.

Sodelovanje in razvoj sta prvini, ki ju gojimo že skoraj 50 let.

Naše poslanstvo in vizija
  • Icon 1
    Zastopamo interese zadrug in zadružništva doma in v tujini
  • Icon 3
    Informiramo o aktualnem dogajanju na področju kmetijstva in zadružništva
  • Icon 5
    Skrbimo za promocijo zadružništva
  • Icon 2
    Svetujemo članicam na pravnem in ekonomskem področju
  • Icon 4
    Pospešujemo gospodarsko sodelovanje med članicami
  • Icon 6
    Usposabljamo in izobražujemo zadružnike in zaposlene v članicah o zadružnih in strokovnih zadevah

Imamo 64 članic, kmetijskih in gozdarskih zadrug ter podjetij. Skupaj smo močni!

V Zadružno zvezo je včlanjenih 60 kmetijskih in gozdarskih zadrug ter štiri podjetja. Zadruge, članice zveze so organizirane regijsko in delujejo na celotnem območju Republike Slovenije.

Članstvo v Zadružni zvezi Slovenije je prostovoljno. Članice lahko postanejo zadruge s sedežem na območju Republike Slovenije, ki opravljajo kmetijsko in gozdarsko dejavnost za včlanjene kmete, in druge pravne osebe, ki jih pretežno upravljajo včlanjene zadruge ali katerih sprejem je v interesu zveze in slovenskega zadružništva.

Postani član Prednosti članstva