dogodki

nov.

Regijski posvet 2022 za zadruge KOROŠKE, SAVINJSKO-ŠALEŠKE IN CELJSKE regije

Zadružna zveza Slovenija organizira že tradicionalne regijske posvete, na katerih se zberejo vodstva in člani upravnih in nadzornih odborov zadrug članic, ter predstavniki ministrstva za kmetijstvo in ostalih pristojnih institucij. Udeleženci se seznanijo z aktualnimi temami iz področja kmetijske politike, razpisov na področju kmetijstva in gospodarstva ter s poslovanjem zadrug članic Zadružne zveze Slovenije v preteklem letu. V sklopu predstavitev bo predstavljeno tudi letošnje delo zveze in načrti za prihodnje leto.

Preberi več

Zadružna zveza slovenije

Zadružna zveza Slovenije je nevladna organizacija s prostovoljnim članstvom. Pospešuje in podpira razvoj zadružništva ter zastopa interese svojih članic. Združuje 60 zadrug s področja kmetijstva in gozdarstva ter štiri podjetja.

Zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije so kot organizacije kmetov eden ključnih deležnikov slovenskega kmetijstva, kratkih verig preskrbe s hrano in podeželja.

Sodelovanje in razvoj sta prvini, ki ju gojimo že skoraj 50 let.

Naše poslanstvo in vizija
  • Icon 1
    Zastopamo interese zadrug in zadružništva doma in v tujini
  • Icon 3
    Informiramo o aktualnem dogajanju na področju kmetijstva in zadružništva
  • Icon 5
    Skrbimo za promocijo zadružništva
  • Icon 2
    Svetujemo članicam na pravnem in ekonomskem področju
  • Icon 4
    Pospešujemo gospodarsko sodelovanje med članicami
  • Icon 6
    Usposabljamo in izobražujemo zadružnike in zaposlene v članicah o zadružnih in strokovnih zadevah

Imamo 64 članic, kmetijskih in gozdarskih zadrug ter podjetij. Skupaj smo močni!

V Zadružno zvezo je včlanjenih 60 kmetijskih in gozdarskih zadrug ter štiri podjetja. Zadruge, članice zveze so organizirane regijsko in delujejo na celotnem območju Republike Slovenije.

Članstvo v Zadružni zvezi Slovenije je prostovoljno. Članice lahko postanejo zadruge s sedežem na območju Republike Slovenije, ki opravljajo kmetijsko in gozdarsko dejavnost za včlanjene kmete, in druge pravne osebe, ki jih pretežno upravljajo včlanjene zadruge ali katerih sprejem je v interesu zveze in slovenskega zadružništva.

Postani član Prednosti članstva