dogodki

jul.
2024

Mednarodni dan zadružništva - 6. julij 2024

Vsako prvo soboto v juliju skoraj milijarda zadružnic in zadružnikov združenih v tri milijone zadrug po celem svetu obeležuje mednarodni dan zadrug. Tudi slovenske zadružnice in zadružniki. Letos bomo Mednarodni dan zadrug praznovali v soboto, 6. julija 2024.

Preberi več

Zadružna zveza slovenije

Zadružna zveza Slovenije je nevladna organizacija s prostovoljnim članstvom. Pospešuje in podpira razvoj zadružništva ter zastopa interese svojih članic. Združuje 60 zadrug s področja kmetijstva in gozdarstva ter tri podjetja.

Zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije so kot organizacije kmetov eden ključnih deležnikov slovenskega kmetijstva, kratkih verig preskrbe s hrano in podeželja.

Sodelovanje in razvoj sta prvini, ki ju gojimo že več kot 50 let.

Naše poslanstvo in vizija
  • Icon 1
    Zastopamo interese zadrug in zadružništva doma in v tujini
  • Icon 3
    Informiramo o aktualnem dogajanju na področju kmetijstva in zadružništva
  • Icon 5
    Skrbimo za promocijo zadružništva
  • Icon 2
    Svetujemo članicam na pravnem in ekonomskem področju
  • Icon 4
    Pospešujemo gospodarsko sodelovanje med članicami
  • Icon 6
    Usposabljamo in izobražujemo zadružnike in zaposlene v članicah o zadružnih in strokovnih zadevah

Imamo 63 članic, kmetijskih in gozdarskih zadrug ter podjetij. Skupaj smo močni!

V Zadružno zvezo je včlanjenih 60 kmetijskih in gozdarskih zadrug ter tri podjetja. Zadruge, članice zveze so organizirane regijsko in delujejo na celotnem območju Republike Slovenije.

Članstvo v Zadružni zvezi Slovenije je prostovoljno. Članice lahko postanejo zadruge s sedežem na območju Republike Slovenije, ki opravljajo kmetijsko in gozdarsko dejavnost za včlanjene kmete, in druge pravne osebe, ki jih pretežno upravljajo včlanjene zadruge ali katerih sprejem je v interesu zveze in slovenskega zadružništva.

Postani član Prednosti članstva