Zadružna zveza se je na sejmu AGRA 2021 predstavila na novi lokaciji in v prenovljeni podobi ter v sredo, 25. 8. 2021, obeležila tradicionalni Dan zadružnikov. Osrednji dogodek zadružnega dneva je bila podelitev priznanj Zadružne zveze Slovenije, kjer je po letu premora zadružnike nagovoril predsednik Zadružne zveze Slovenije Borut Florjančič


Zadružniki že 150 let vodimo voz slovenskega kmetijstva in letošnji ter vsi dosedanji prejemniki zadružnih priznanj so pokazatelj zadružne odločnosti, vztrajnosti in predanosti.
Borut Florjančič
predsednik Zadružne zveze Slovenije
6 A


Nagrajencem priznanj Zadružne zveze Slovenije so s svojo prisotnostjo spoštovanje izrekli številni vidni predstavniki kmetijstva v Sloveniji in predstavniki Francije, partnerske države letošnjega sejma AGRA.

V uvodnem delu slavnostne akademije sta se pozdravom predsednika Zadružne zveze Slovenije Boruta Florjančiča pridružila tudi podpredsednik Cogece in član upravnega odbora La Coopération Agricole Bernard Ader ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.

Za leto 2021 je bilo podeljenih 6 priznanj za trajen doprinos k razvoju zadružništva, 13 priznanj za prispevek k razvoju zadružništva in 2 priznanji za obletnico delovanja zadruge. Posebna poimenska zahvala je bila namenjena tudi nagrajencem za leto 2020, saj zaradi epidemioloških razmer podelitev lansko leto ni bila organizirana v živo.

7 NAGRAJENCI 2020
8 NAGRAJENCI 2021

Slavnostni podelitvi priznanj je sledil še mednarodni strokovni del dneva, na katerem je predstavnik francoske partnerske zadružne zveze La Coopération Agricole in podpredsednik COGECE Bernard Ader predstavil francosko zadružništvo ter panelna razprava z ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jožetom Podgorškom, podpredsednikom COGECE in predstavnikom La Cooperation Agricole g. Bernardom Aderjem, predsednikom Zadružne zveze g. Borutom Florjančičem, predsednikom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije g. Romanom Žvegličem in g. Janezom Rebcem, predsednikom Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije.


Zadruge so podjetja, ki so jih kmetje ustanovili za kmete.
Bernard Ader
podpredsednik COGECE in član UO La Coopération Agricole
3

Preberite tudi