VHVVR je v obdobju od 23. 11. do 10. 12. 2020 izvedla uradni nadzor nad sledljivostjo in označevanjem perutninskega in prašičjega mesa v skladiščih trgovskih verig in z njimi povezanih mesnic. V okviru tega nadzora so pregledali 33 skladišč (od tega 9 centralnih skladišč) in 48 mesnic. Na podlagi ugotovljenih neskladnosti je bilo izrečenih 31 inšpekcijsko upravnih in inšpekcijsko prekrškovnih ukrepov. V 14 primerih je bilo ugotovljeno neskladje v zvezi z vhodnimi in izhodnimi dokumenti in sicer v zvezi z navedbo porekla mesa, zagotavljanjem sledljivosti ter pomanjkljivimi deklaracijami.

Komisija je obravnavala tudi predloge odlokov o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka v kmetijstvu zaradi drugega vala epidemije covid-19. Predstavnica ZZS je predlagala, da se čim prej pripravi tudi odloke za finančna nadomestila za rejce drobnice, prašičev in govedi.

Preberite tudi

Slovenskega kmeta med krizo ne moremo pustiti samega

Zadružna zveza Slovenije letos obeležuje 150. obletnico organiziranega zadružništva na Slovenskem. V časopisu Kmečki glas preberite intervju s predsednikom Borutom Florjančičem, ki verjame, da je zadružništvo pravi poslovni model za krepitev slovenskega kmetijstva.

Preberi več