Projekt, nastal na pobudo slovenskih čebelarjev, je v 11 letih prerasel v praznik slovenske hrane in naši najmlajši v vrtcih in osnovnih šolah prevzemajo vlogo njenih ambasadorjev. Zavedanje, da hrana ne zraste v trgovini, podkrepljeno z razmislekom o trajnostni in zdravi izbiri živil za prehrano prenašajo v domove do svojih skrbnikov. Prve generacije mladih odraslih, ki so v vseh teh letih soustvarjale projekt, pa že prenašajo zavedanje tudi na naslednje generacije. Projekt je tako in prav zato izrazito medgeneracijski, množilen in dolgoročen.

Letošnje leto je posebno, saj je Slovenija tudi Evropska gastronomska regija, generalna skupščina Združenih narodov pa je 2021 proglasila za Mednarodno leto sadja in zelenjave.

Želimo še posebej poudariti, da sporočilnost dneva slovenske hrane presega zgolj simboliko Tradicionalnega slovenskega zajtrka in izpostaviti pomembnost spodbujanja trajnostnih ter zdravih izbir živil od rojstva naprej.

Veseli nas, da je organizacija osrednje novinarske konference, s katero napovedujemo dogodek, zaupana Zadružni zvezi Slovenije. Novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovala vodstva pristojnih ministrstev ter kmetijskih in živilskih organizacij, bo potekala v torek, 16. novembra 2021 v online obliki.

Naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan!

Plakat TSZ 2021 A3 PRINT

Preberite tudi