Zadruge so temelj slovenske prehranske varnosti
V časniku Finance je bil v sredo, 18. maja 2022 objavljen članek o zadrugah. Vabimo vas k branju!
Preberi večPočasi se približujemo tretjemu petku v novembru (19. november 2021), ko bomo obeležili dan slovenske hrane in ga pod sloganom: »Zajtrk s sadjem – super dan!« v osnovnih šolah ter vrtcih proslavili s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk.
Projekt, nastal na pobudo slovenskih čebelarjev, je v 11 letih prerasel v praznik slovenske hrane in naši najmlajši v vrtcih in osnovnih šolah prevzemajo vlogo njenih ambasadorjev. Zavedanje, da hrana ne zraste v trgovini, podkrepljeno z razmislekom o trajnostni in zdravi izbiri živil za prehrano prenašajo v domove do svojih skrbnikov. Prve generacije mladih odraslih, ki so v vseh teh letih soustvarjale projekt, pa že prenašajo zavedanje tudi na naslednje generacije. Projekt je tako in prav zato izrazito medgeneracijski, množilen in dolgoročen.
Letošnje
leto je posebno, saj je Slovenija tudi Evropska gastronomska regija, generalna
skupščina Združenih narodov pa je 2021 proglasila za Mednarodno leto sadja in
zelenjave.
Veseli nas, da je organizacija osrednje novinarske konference, s katero napovedujemo dogodek, zaupana Zadružni zvezi Slovenije. Novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovala vodstva pristojnih ministrstev ter kmetijskih in živilskih organizacij, bo potekala v torek, 16. novembra 2021 v online obliki.
V časniku Finance je bil v sredo, 18. maja 2022 objavljen članek o zadrugah. Vabimo vas k branju!
Preberi večZadružna zveza Slovenije letos obeležuje 150. obletnico organiziranega zadružništva na Slovenskem. V časopisu Kmečki glas preberite intervju s predsednikom Borutom Florjančičem, ki verjame, da je zadružništvo pravi poslovni model za krepitev slovenskega kmetijstva.
Preberi večVabimo vas k branju intervjuja s predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem, ki je bil v soboto, 23. 4. 2022 objavljen v časniku Delo.
Preberi več