Vljudno vas pozivamo, da kot zadruga pristopite k akciji »NUDIM – POTREBUJEM POMOČ na kmetiji«, ki je prednostno namenjena solidarnostni pomoči s krmo, ki jo vseslovensko soorganiziramo kmetijske organizacije.

Z akcijo želimo preko enotnega spletnega portala na enem mestu zbirati podatke o:

  • ponudbi pomoči v obliki krme;
  • podatke o potrebah po pomoči v obliki krme;
  • načinu nalaganja in transportu krme.

Zbira se tudi podatka o območnem KGZ, s področja katerega posamezna kmetija prihaja in članstvo oz. poslovno sodelovanje z zadrugo. Slednja podatka se zbirata z namenom organiziranja učinkovitega zbiranja in distribucije krme, ki bo potekala v sodelovanju območnega KGZ in zadruge (zbiranje krme na enem mestu, zagotovitev transporta, nalaganje, prevoz namembni zadrugi ali neposredno kmetiji, razlaganje).

Kmete člane in poslovne partnerje zadruge čimprej (če je le mogoče elektronsko) pozovite k sodelovanju v solidarnostni akciji.

Sodelujejo na način, da izpolnijo spletni obrazec na portalu NUDIM – POTREBUJEM POMOČ na kmetiji. Podatki se bodo zbirali na enem mestu in bodo uporabljeni izključno za namen solidarnostne akcije. Do podatkov bodo dostopale kontaktne operativne osebe posameznih zadrug in območnih KGZ, ki bodo soorganizirale učinkovito zbiranje in distribucijo krme. Če kmetije potrebujejo pomoč pri izpolnjevanju obrazca o ponudbi in potrebah po krmi (nimajo elektronskega naslova, nimajo dostopa do interneta) jim prosimo pomagajte. Portal je dostopen tukaj: NUDIM – POTREBUJEM POMOČ na kmetiji


V kriznih časih je zadružništvo kmete povezalo, da so postali močnejši. Verjamem, da bomo svoje poslanstvo solidarnosti in vzajemnosti v sodelovanju z ostalimi kmetijskimi organizacijami upravičili tudi do kmetov, ki so jih prizadele letošnje katastrofalne ujme.
Borut Florjančič
Predsednik Zadružne zveze Slovenije

Podrobnejše informacije za zadruge članice ZZS so v dopisu na intranetni strani.

Preberite tudi