Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je 5. 2. 2021 mudil na delovnem obisku v Goriški regiji. Obisk je bil namenjen seznanitvi s stanjem v kmetijstvu, živilski industriji in vinogradništvu v luči posledic epidemije covid-19 na sektorje. Minister se je seznanil tudi z razvojnimi načrti v regiji, ki so pomembni za stabilno preživetje oziroma reševanje sektorjev v težavah ter na drugi strani priložnosti za zgodbe, kot so Evropska gastronomska regija, predsedovanje Slovenije Svetu EU in turizem na podeželju.

Kmetijski minister se je sestal z vodstvoma Mlekarne Planika ter Kmetijske zadruge Tolmin. Osrednja tema pogovora je bila seznanitev s stanjem kmetijstva in z njim povezanih produktov in aktivnosti, v luči povezovanja in sodelovanja s kmetijsko zadrugo in mlekarno. Skupaj z župani tamkajšnjih so se pogovarjali tudi o oblikovanju ekoregije, kar bi bilo odlična priložnost za dvig ugleda in kakovosti ter poslovnih priložnosti na področju kmetijstva, butičnih produktih, bogati ponudbi podeželja ter na koncu večji skrbi za okolje.

Minister je obiskal tudi Klet Brda. Epidemija covid-19 je namreč močno posegla tudi na področje vinogradništva in vinarstva, še posebej zaradi zaprtja gostiln, restavracij, hotelov, turizma na podeželju ter organiziranja drugih javnih dogodkov. Vodstvo zadruge je ministra seznanilo s stanjem na področju poslovanja, sodelovanjem s kmeti, izvoznimi aktivnostmi in načrti za stabilnost podjetja, ki pomembno vpliva tudi širše na kmetije oziroma lokalno skupnost.

Več o tem ...

Preberite tudi