V času Kongresa Zadružne zveze Slovenije, ki je 9. junija 2022 potekal v Grand hotelu Union v Ljubljani, je bil prebivalcem Ljubljane, turistom in udeležencem kongresa na voljo spremljajoči dogodek »Zadruge v mestu«, kjer je potekala predstavitev Zadružne zveze Slovenije skupaj s svojimi zadrugami članicami in njihovo ponudbo. Želeli smo pokazati pestrost ponudbe - izdelkov in živil, ki jih potrošnikom nudijo zadruge: mesne in mlečne izdelke, sadje, zelenjavo, olja, bučnice, suho robo ter vina petih vinskih kleti. Na veselje obiskovalcev je bilo dobrote in vina možno tudi degustirati in kljub dežju obiskovalcev ni manjkalo.

Slovenski kmetje in njihove zadruge so s svojimi izdelki zagotovilo za kakovost, sezonsko pestrost, sledljivost porekla ter s kratkimi transportnimi potmi manj škodljivega vpliva na okolje.

Zadruge zagotavljamo

• odlično kakovost
  • slovensko poreklo kmetijskih pridelkov in živil

ohranjamo podeželje

• obdelano
  • slikovito
  • socialno varnejše

Oglejte si tudi

mar.

Kongres Zadružne zveze Slovenije 2023

Tokratni dvodnevni Kongres Zadružne zveze Slovenije bo naslovil aktualne tematike trajnostnih prehranskih sistemov ter izzive, ki jih prinašajo smernice Zelenega dogovora ter geopolitične spremembe tako kmetijstvu kot širšemu gospodarskemu okolju v Sloveniji.

Preberi več