KGZS - Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi in ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS prirejajo v okviru DNEVOV DOBROT SLOVENSKIH KMETIJ 32. državno prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov. Zadnji rok za prijavo je petek, 19. februar 2021 do 12.00 ure. Zaključna prireditev bo potekala od 28. do 30. maja 2021 v Minoritskem samostanu na Ptuju. Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije in podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost.

Pripravili so spletni seminar o ocenjevanju izdelkov s kmetij ter sodelovanju na ocenjevanju in razstavi. Posnetek spletnega seminarja si lahko ogledate na povezavi tukaj. Več o sodelovanju na državnem ocenjevanju najdete na povezavi.

Oglejte si tudi

mar.

Kongres Zadružne zveze Slovenije 2023

Tokratni dvodnevni Kongres Zadružne zveze Slovenije bo naslovil aktualne tematike trajnostnih prehranskih sistemov ter izzive, ki jih prinašajo smernice Zelenega dogovora ter geopolitične spremembe tako kmetijstvu kot širšemu gospodarskemu okolju v Sloveniji.

Preberi več