Zelene verige je ime za borzo ponudbe in povpraševanja po lokalno pridelani hrani, kjer se izvajajo dogovori o neposredni prodaji lokalno pridelane hrane med ponudniki hrane - kmetijskimi pridelovalci, njihovimi združenji (zadrugami) ter gostinstvom in turizmom in šolskimi zavodi. Borza bo potekala v živo v petek, 9. septembra 2022 ob 13. uri na Gospodarskem razstavišču. Namen projekta, ki se letos izvaja prvič, je vzpostavitev rednih borz lokalnih živil, kjer se bodo dvakrat letno srečevali, izmenjali podatke o ponudbi in povpraševanju ter sklepali dogovore ponudniki in povpraševalci po lokalno pridelani hrani.

Zavod Republike Slovenije za šolstvo bo isti dan, 9. septembra 2022 na sejmu zaradi aktualnosti Zakona o javnem naročanju s podzakonskimi akti, zlasti Uredbe o zelenem naročanju, pred borzo organiziral nacionalni posvet za predstavnike vseh šol zadolžene za prehrano v zavodih. Več informacij najdete na:

Partnerji projekta so:
Borza

Oglejte si tudi

mar.

Kongres Zadružne zveze Slovenije 2023

Tokratni dvodnevni Kongres Zadružne zveze Slovenije bo naslovil aktualne tematike trajnostnih prehranskih sistemov ter izzive, ki jih prinašajo smernice Zelenega dogovora ter geopolitične spremembe tako kmetijstvu kot širšemu gospodarskemu okolju v Sloveniji.

Preberi več