logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane letos obeležujemo v petek, 15. novembra 2019, že osmo leto zapored. Glavni namen dogodka je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja javnosti o pomembnosti domače samooskrbe, ohranjanju zdravega prehranjevanja in ohranjanju podeželja. Vsako leto v okviru Dneva slovenske hrane poteka tudi Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se letos osredotoča na pomen različnih shem kakovosti v pridelavi lokalne hrane in nagovarja s sloganom »Hvala za naš super zajtrk«. Pri organizaciji in izvedbi tradicionalnega slovenskega zajtrka sodeluje tudi Zadružna zveza Slovenije.

Več od dogodku na: http://tradicionalni-zajtrk.si/
 
Uspešno zaključen sejem AGRA

Na 57. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki je potekal od 24. do 29. avgusta 2019 v Gornji Radgoni, se je predstavila tudi Zadružna zveza Slovenije in zadruge. Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer je bilo dogajanje povezano s sloganom »Zadruge za dostojno delo in socialno družbo«, so se s svojo ponudbo predstavile zadruge: Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, Kmetijska zadruga Izlake, Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, Kmetijska zadruga Metlika, Kmetijska zadruga Radgona, Kmetijska zadruga Slovenska Bistrica. Svoje delovanje in izdelke so predstavile tudi Kmetijska zadruga Laško, Kmetijska zadruga Krka Novo mesto, Kmetijska zadruga Agraria Koper, Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi, Kmetijska zadruga Rače, Vinska klet Goriška Brda, Vinakras Sežana, Kmečka zadruga Krško in Kmetijska zadruga Šaleška dolina.

Preberite več...
 
VABILO NA SEJEM AGRA

V Gornji Radgoni bo od 24. do 29. avgusta 2019 potekal 57. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, na katerem se bo predstavila tudi Zadružna zveza Slovenije in zadruge članice. Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer bo dogajanje povezano s sloganom »Zadruge za dostojno delo in socialno družbo«, se bodo predstavile zadruge nagrajene s priznanjem Zadružne zveze Slovenije: Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, Kmetijska zadruga Izlake, Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, Kmetijska zadruga Metlika, Kmetijska zadruga Radgona in Kmetijska zadruga Slovenska Bistrica. Svoje delovanje in izdelke bodo predstavile tudi Kmetijska zadruga Laško, Kmetijska zadruga Krka Novo mesto, Kmetijska zadruga Agraria Koper, Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi, Kmetijska zadruga Rače, Vinska klet Goriška Brda, Vinakras Sežana, Kmečka zadruga Krško in Kmetijska zadruga Šaleška dolina.

Preberite več...
 
ZADRUŽNA ZVEZA SLOVENIJE ZAHTEVA TAKOJŠNJE UKREPANJE DRŽAVE IN UREDITEV PROBLEMATIKE DIVJIH ZVERI
Zadružna zveza Slovenije podpira vseslovenski protestni shod »Slovenija ne bo zverinjak !!!«, ki ga v soboto, 10. avgusta 2019 organizira Sindikat kmetov Slovenije v Velikih Laščah. Zahtevamo, da država nemudoma ukrepa in pomaga prizadetim kmetom od napadov divjih zveri, zlasti volkov. Ogrožene niso le živali v ogradah, ogroženi postajajo tudi ljudje. Kljub sprejetju interventnega zakona o odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka, ki naj bi slednje bistveno zmanjšal, se pokoli domačih živali na prostem nadaljujejo. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije pravi: « Zahtevamo, da se zakon začne nemudoma izvajati in se dodatno pripravijo učinkoviti ukrepi, ki bi omejili napade volkov in drugih zveri ter pripravi dolgoročna strategija upravljanja z divjadjo in zvermi v Sloveniji, ki bo zagotavljala varno sobivanje divjadi in zveri z ljudmi na podeželju. Slovenski kmetje in zadruge, ki pridelujemo hrano in ohranjamo slovensko podeželje obdelano in poseljeno ter s tem privlačno za obiskovalce, upravičeno pričakujemo hitrejše ukrepanje, da se bomo počutili varno pri kmetovanju in pridelavi hrane. Zato pozivamo vse, da se pridružite protestnemu shodu v soboto v Velikih Laščah.«
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 5 - 8 od 103
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters