logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
 
 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
V oddaji Ljudje in zemlja o aktivnostih ZZS

V oddaji Ljudje in zemlja, ki je bila na sporedu v nedeljo, 4. 3. 2018 na TVS 1, je tudi odličen prispevek iz Regijskega posveta zadružnikov Ptujsko-Ormoške, Prekmursko-Prleške in Štajerske regije, ki ga je organizirala Zadružna zveza Slovenije v Trnovski vasi. V nadaljevanju oddaje sledi vabilo na 45. letni posvet zadružnikov v Portorožu. Začetek prispevka na 13 minuti in 10 sekundah.

Vabljeni k ogledu!
https://4d.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174523792
 
Posvet zadružnikov v Portorožu

Zadružna zveza Slovenije letos pripravlja 45. letni posvet zadružnikov, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov v slovenskem prostoru na področju kmetijstva in zadružništva. Posvet zadružnikov bo potekal 13. in 14. marca 2018 v Portorožu. Posvet zadružnikov letos namenjamo prihodnosti kmetijstva in zadružništva po letu 2020. Na posvetu, ki se ga vsako leto udeležuje več kot 300 slušateljev, bodo sodelovali sogovorniki iz najpomembnejših evropskih in slovenskih institucij na področju kmetijstva in zadružništva ter vidni predstavniki družbenega in gospodarskega življenja.

 
Začeli so se zadružni posveti v regijah

Zadružna zveza Slovenije tudi v letošnjem letu organizira in vabi na regijska srečanja zadružnikov, ki se jih udeležujejo predsedniki, direktorji, člani upravnih in nadzornih odborov zadrug ter zaposleni v zadrugah. Na regijskih srečanjih vam bomo skupaj s sodelavci Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavili prihodnje usmeritve Skupne kmetijske politike po letu 2020 in aktualna dogajanja na področju kmetijstva (razpisi, zakonodaja), sledil bo pregled podatkov poslovanja zadrug ter trenutnega dela Zadružne zveze Slovenije in načrtovanih aktivnosti. Predstavili bomo tudi možnosti za sodelovanje zadrug s Semenarno Ljubljana in Deželno banko Slovenije. Osrednja vsebina regijskih srečanj je namenjena razpravi in predstavitvi problematike, s katero se srečujejo zadružniki v posamezni regiji. Prvi regijski posvet je že potekal v četrtek, 1. februarja 2018, za zadružnike Celjske, Koroške in Savinsko-Šaleške regije.

Termini regijskih izobraževanj:

Torek, 6.2.2018 – PTUJSKO-ORMOŠKA, PREKMURSKO-PRLEŠKA IN ŠTAJERSKA REGIJA
Sreda, 7.2.2018 - KAMNIŠKO-ZASAVSKA, GORENJSKA IN LJUBLJANSKA REGIJA
Torek, 13.2.2018 - DOLENJSKO – BELOKRANJSKA IN POSAVSKA REGIJA
Petek, 16.2.2018 JUŽNO-PRIMORSKA, SEVERNO-PRIMORSKA IN NOTRANJSKA REGIJA
 
Prihodnost SKP po 2020 »Prihodnost preskrbe s hrano in kmetijstva«
Včeraj, 24. januarja 2018, je v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala javna predstavitev Sporočila Evropske komisije o prihodnosti Skupne kmetijske politike (SKP) po 2020. Vsebino Sporočila EK je podrobneje predstavila Branka Tome, predstavnica Evropske Komisije z Generalnega direktorata za kmetijstvo. Sledila je okrogla miza, na kateri so sodelovali predstavniki nevladnih organizacij, predsednik Evropskega partnerstva za podeželje in predstavnik ministrstva za okolje. Posnetek celotnega dogodka si lahko ogledate na https://www.youtube.com/watch?v=wiVKkhHgWvw
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 24 od 97
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters