logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Uspešno zaključena prisilna poravnava Semenarne Ljubljana

Kmetijske in gozdarske zadruge tesno sodelujejo s Semenarno Ljubljana, zato nas veseli, da se je uspešno zaključila prisilna poravnava podjetja s 110 letno tradicijo. To daje možnosti za nov zagon podjetja, ki je nacionalnega pomena, saj ohranja številne avtohtone in udomačene sorte semen, razvija nove slovenske sorte in je pomemben partner zadrugam na področju oskrbe z reprodukcijskim materialom. Ohranjanje avtohtonih in udomačenih sort je za Slovenijo zelo pomembno z vidika nacionalne prehranske varnosti in zagotavljanja samooskrbe s kakovostno domačo hrano.

Preberite več...
 
Peter Vrisk na otvoritvi prenovljenega kmetijsko vrtnega centra KGZ Sloga Kranj

V petek, 3. februarja 2017, je Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj odprla prenovljeni kmetijsko vrtni center v Kranju na sedežu zadruge. Slovesnosti se je udeležilo veliko obiskovalcev in članov zadruge. Predsednik zadruge Janez Porenta je predstavil poslovanje zadruge in novosti v prenovljenem kmetijsko vrtnem centru. Zbrane je pozdravil tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je poudaril pomen zadrug in zadružnih trgovin za podeželje. Izpostavil je pomen sodelovanja med zadrugami, ki ga na Gorenjskem zadruge uspešno krepijo, in čestital za novo pridobitev zadrugi in zadružnikom.

 
Kakovostna lokalno pridelana hrana prispeva k preprečevanju rakavih obolenj

"Lokalno pridelana hrana, ki jo pridelujejo slovenski kmetje in zadruge je kakovostna in sveža, saj ni prepotovala tisoče kilometrov ,"o pomenu lokalne hrane v boju z rakavimi obolenji ob svetovnem dnevu boja proti raku pravi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije.

Preberite več...
 
Regijska izobraževanja zadružnikov v polnem teku

Zadružna zveza Slovenije je konec januarja začela z regijskimi posveti zadružnikov, ki se bodo zaključili konec februarja. Doslej so potekala izobraževanja za zadružnike Celjske, Štajerske, Ptujsko - Ormoške, Prekmursko - Prleške in Posavske regije.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 69 - 72 od 84
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters