logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Bogdan Štepec ponovno imenovan za direktorja Zadružne zveze Slovenije

Upravni odbor Zadružne zveze Slovenije je na današnji seji imenoval dosedanjega direktorja zveze Bogdana Štepca, za direktorja zveze še za prihodnja štiri leta. Člani so se med drugim seznanili tudi z aktualnim delom zveze in načrtovanimi aktivnostmi v prihodnje.

 
Regijski posvet zadružnikov Koroške in Savinjsko Šaleške regije

Zadružna zveza Slovenije je v torek, 14. februarja 2017, organizirala regijski posvet Koroške in Savinjsko Šaleške regije, ki je potekal v Kotljah. Regijskega srečanja so se udeležili predsedniki, direktorji, člani upravnih in nadzornih odborov zadrug ter zaposleni v zadrugah, članicah Zadružne zveze Slovenije. Na posvetu smo skupaj s predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavili aktualna dogajanja na področju kmetijstva in predvidene načrtovane javne razpise v okviru ukrepov Programa razvoja podeželja 2014 -2020. V nadaljevanju so bili predstavljeni podatki o poslovanju zadrug. V letu 2015 so zadruge, članice zveze poslovale uspešno in ustvarile več kot 630 milijonov evrov prihodkov. Kmetijske in gozdarske zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije, so v letu 2015 dale zaposlitev več kot 2.500 delavcem in povezovale 13.000 članov, z več kakor 350 trgovinami pa zagotavljajo oskrbo prebivalstva na podeželju in v mestu.

Preberite več...
 
Strokovni odbor za vinogradništvo o razmerah na trgu z vinom in zaščiti terana PTP

Strokovni odbor za vinogradništvo pri upravnem odboru Zadružne zveze Slovenije je na današnji seji obravnaval aktualne razmere na trgu z vini, zlasti nizke cene in neenakopraven položaj zadružnih proizvajalcev vin na trgu. Posebno pozornost je namenil problematiki zaščite terana. Seje se je udeležil tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je poudaril: »Teran PTP je slovenski, zato zahtevamo spoštovanje že uveljavljene zaščite na evropski ravni. Zaščita imena je bistvena za obstoj in razvoj kmetij ter zadrug na področju Krasa. Tudi naše zadruge so namreč med pomembnimi pridelovalci vina teran PTP že vse od sredine 19. stoletja.«

Preberite več...
 
Zadružna zveza Slovenije zahteva dolgoročno ureditev škod po divjadi in zvereh

Škode, ki jo divjad, zveri in medved povzročajo kmetijstvu postaja vedno večja, saj se je število živali prekomerno namnožilo. Živali v okviru svojega življenjskega prostora prečkajo kmetijska zemljišča, travnike in gozdove. S svojo prisotnostjo na teh površinah živali povzročajo škodo na premoženju, kmetijskih zemljiščih, v intenzivnih nasadih in sadovnjakih, vrtovih, domačih živalih, v različnih objektih, gozdnih zemljiščih in vozilih v prometu. Kmetje in zadružniki dnevno opozarjamo na nujnost rešitve nastale problematike, problematika škod je osrednja tema regijskih izobraževanj. Dosedanji priporočljivi ukrepi za preprečevanje oziroma znižanje škod se niso izkazali za učinkovite. Kmetje se pogosto ne odločijo za vlaganje škod po divjadi in zvereh, saj težko dokazujejo njihov izvor, nizke pa so tudi odškodnine.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 69 - 72 od 88
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters