logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Uspešno zaključen 44. letni posvet zadružnikov

V Portorožu se je včeraj zaključil 44. letni posvet zadružnikov na temo digitalizacije v kmetijstvu in agroživilstvu. Na dvodnevnem posvetu, ki se ga je udeležilo 350 udeležencev, je bila osrednja pozornost namenjena razvojnim trendom kmetijstva in zadružništva. Številni ugledni gostje, ki so zbrane pozdravili prvi dan posveta, med njimi dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS, Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta RS, in mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, so v svojih nagovorih poudarili pomen in vlogo zadrug v sodobnem času.

Preberite več...
 
Na vladi sprejeta sprememba Zakona o kmetijstvu

Zadružna zveza Slovenije je pozorno sledila sprejemu predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijstvu, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije ter ga poslala v nadaljnjo obravnavo. Predlog zakona nadgrajuje veljavno ureditev glede na potrebe, ki so se pokazale pri praktičnem izvajanju sedanjih določb.

Preberite več...
 
Problematiko terana predstavili COPA COGECI

Problematika geografske zaščite terana PTP je bila osrednja tema včerajšnjih pogovorov na sedežu sekretariata COPA COGECA. Srečanja so se udeležili poleg Zadružne zveze Slovenije, še predstavniki Civilne iniciative za spoštovanje zaščite vina Teran, predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Stalnega predstavništva Republike Slovenije v EU in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Sogovornikom smo predstavili vsebinski in proceduralni vidik problema in predlagali njegovo širšo obravnavo tudi na odboru za vino teh organizacij. Aktivnosti se bodo intenzivno nadaljevale v prihodnjih dneh.

 
Pozvali k rešitvi problematike škod po divjadi in zvereh

Zadružniki Notranjske, Severno in Južno Primorske regije so danes na zadružnem posvetu v Pivki opozorili na težave, ki jih povzročajo divjadi in zveri na njihovem območju. Največjo škodo povzročajo jelenjad in divji prašiči, na obali pa tudi nutrije, ki so se prekomerno namnožili. Pričakujejo ustrezno ukrepanje, zlasti na področju zakonodaje, ki bo dolgoročno rešila problematiko.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 61 - 64 od 86
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters