logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Občni zbor Zadružne zveze Slovenije
V torek, 11. aprila 2017, je v Lukovici potekal 45. redni občni zbor Zadružne zveze Slovenije. Na njem so se članice seznanile z delom zveze v preteklem letu, sprejele letno poročilo zveze za leto 2016 in razpravljale o delu v prihodnje. Članice so podale pobudo za ureditev masnih bilanc in redno spremljanje podatkov o prodaji slovenskih živil. Predsednik zveze je predstavil ključne aktivnosti zveze, ki so bile usmerjene v krepitev poslovnega sodelovanja zadrug, oblikovanje zadružne blagovne znamke, vstopanja v shemo Izbrana kakovost Slovenije, digitalizacijo, sodelovanje s trgovskimi sistemi, problematiko naročanja slovenskih živil v javnih zavodih in izpostavil pomen aktivnega sodelovanja pri oblikovanju Skupne kmetijske politike po letu 2020. Zelo dejavno je bilo tudi delo strokovnih odborov in delovnih skupin, prav tako je Zadružna zveza Slovenije sodelovala pri številnih mednarodnih aktivnostih.
 
Izjava ZZS ob svetovnem dnevu zdravja

Peter Vrisk ob današnjem svetovnem dnevu zdravja: »Za zdravje posameznika je najpomembnejše uživanje kakovostne lokalno pridelane hrane.«

Danes obeležujemo Svetovni dan zdravja. Na današnji dan je bila namreč leta 1948 ustanovljena Svetovna zdravstvena organizacija, ki je ena vodilnih svetovnih organizacij, ki se ukvarja z globalnimi zdravstvenimi vprašanji in določa smernice razvoja v zdravstvu. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije ob svetovnem dnevu zdravja poudarja, da je “naše zdravje neločljivo povezano s kakovostno prehrano posameznika”.

Preberite več...
 
O posvetu Portorož tudi na RTV
O posvetu zadružnikov v Portorožu je poročala tudi Radio-televizija Vojvodine. Prispevek je dostopen na povezavi spodaj. http://media.rtv.rs/sr_lat/specijali/27056
 
Podpisniki izjave o sodelovanju na podoročju digitalizacije začrtali delo

Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je bil tudi pobudnik podpisa izjave je ob današnjem srečanju povedal:"Pobuda za sodelovanje na področju digitalizacije je nastala iz potrebe, da tudi v kmetijstvu in agroživilstvu spodbudimo procese digitalizacije, ki spreminjajo tehnologije, proizvodnjo, nabavne in prodajne distribucijske poti, načine in vzorce potrošnje, s tem pa tudi organizacijske in poslovne modele. Vse to pa vpliva na konkurenčnost in poslovno učinkovitost vseh deležnikov oskrbnih verig, inštitucij in potrošnikov. Z današnjim dnem so postavljeni temelji medsebojnega sodelovanja podpisnikov izjave na področju digitalizacije."

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 57 - 60 od 89
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters