logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
Vodenje žitne verige prevzeli predstavniki pridelave

Na današnjem sestanku, ki je potekal v Ljubljani so se predstavniki žitne verige, ki zastopajo pridelovalce, to so Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Sindikat kmetov Slovenije in Zadružna zveza Slovenije, dogovorili, da skupaj prevzamejo vodenje žitne verige. Z aktivnim delom v žitni verigi, želijo spodbuditi in okrepiti delo verige.

 
Materam pokažimo pozornost in hvaležnost za njihovo delo

Predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk ob jutrišnjem materinskem dnevu čestita vsem materam in poudarja njihov pomen pri izvajanju različnih vlog, ki jih te opravljajo za družino in pri vzgoji otrok. "Na kmetiji je vloga mater izjemno pomembna, saj so nepogrešljive za uspešno gospodarjenje na kmetiji in pri vzgoji otrok ter prispevajo k sožitju sobivanja generacij na kmetiji in so pomemben soustvarjalec razvoja življenja na podeželju,"še dodaja Peter Vrisk.

Preberite več...
 
Les – neizmeren potencial slovenskega gospodarstva

Peter Vrisk : »Gozdovi so največje slovensko naravno bogastvo, les pa neizmeren skrit potencial slovenskega gospodarstva«

Ob letošnjem mednarodnem dnevu gozdov Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, poudarja: "Gozdovi so največje slovensko naravno bogastvo, saj se Slovenija po deležu gozdov uvršča v sam vrh EU. Država bi morala imeti trajnostno usmerjeno in kakovostno strategijo upravljanja z državnimi gozdovi, saj je pomemben del slovenskega gozda v njeni lasti«.

Preberite več...
 
Uspešno zaključen 44. letni posvet zadružnikov

V Portorožu se je včeraj zaključil 44. letni posvet zadružnikov na temo digitalizacije v kmetijstvu in agroživilstvu. Na dvodnevnem posvetu, ki se ga je udeležilo 350 udeležencev, je bila osrednja pozornost namenjena razvojnim trendom kmetijstva in zadružništva. Številni ugledni gostje, ki so zbrane pozdravili prvi dan posveta, med njimi dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS, Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta RS, in mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, so v svojih nagovorih poudarili pomen in vlogo zadrug v sodobnem času.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 53 - 56 od 81
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters