logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Mercator skupaj z Zadružno zvezo Slovenije domače dobavitelje krepi z novimi znanji

Škofja Loka, 12. maj 2017 – Mercator in Zadružna zveza Slovenije sta včeraj popoldne v prostorih občine Škofja Loka gostila prvo srečanje t. i. Akademije Radi imamo domače. Za obstoječe in potencialne nove dobavitelje izdelkov v ponudbi Radi imamo domače bodo po Sloveniji organizirali devet prireditev izobraževalne in družabne narave. Prireditve so namenjene mreženju in neformalnemu druženju, na njih pa bodo lokalni pridelovalci in proizvajalci hrane pridobili uporabna znanja s področja dobave, pa tudi motivacijsko spodbudo na temo osebnostne rasti in uspeha. Tako se Mercator želi še tesneje povezati z lokalnimi dobavitelji.

Preberite več...
 
Izjava Petra Vriska ob hudi pozebi
Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, je ob nedavni katastrofalni pozebi, ki je prizadela slovenske kmete, najbolj sadjarje in vinogradnike, pa tudi zelenjadarje povedal: "Na Zadružni zvezi Slovenije, pričakujemo, da bo država čim prej popisala nastalo škodo in našla rešitve za pomoč prizadetim kmetom. Številne kmetije so bile namreč prizadete že lani, zato je nujno kmetijam pomagati čim prej. Razmisliti je treba tudi o trajnejših načinih varstva pred pozebo." Več na povezavi https://youtu.be/ZtHC8hcbqoY.
 
Vodstvo zveze z vodstvom Mercatorja o nadaljnjem sodelovanju

Včerajšnje popoldansko srečanje vodstev Zadružne zveze Slovenije in Mercatorja je bilo namenjeno medsebojni seznanitvi, predstavitvi aktualnih razmer in načrtov za prihodnje.

Na srečanju so predstavniki Mercatorja predstavili aktualne informacije o dogajanju v Mercatorju in poudarili pomen dobrega sodelovanja z lokalnimi dobavitelji hrane. Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja je poudaril, da želi Mercator nadaljevati dobro sodelovanje z dobavitelji in krepiti sodelovanje z zadrugami in kmeti. "Lokalni dobavitelji so naša konkurenčna prednost, zato nameravamo v prihodnje naše sodelovanje še razširiti", je dodal Čizmić.

Preberite več...
 
Izjava ZZS ob svetovnem dnevu zemlje

Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ob jutrišnjem svetovnem dnevu zemlje opozarja: "V Sloveniji je nujno ustrezno zavarovati in ohraniti kmetijska zemljišča za pridelavo hrane, saj le tako lahko zagotavljamo dolgoročno samooskrbo prebivalcev s hrano in zmanjšamo vplive dogajanj na globalnih trgih na domačo pridelavo hrane, ki so zaradi naše majhnosti še posebej izraziti."

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 45 - 48 od 83
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters