logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Katalog živil za javna naročila
GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je skupaj z Zadružno zvezo Slovenije in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije pripravila spletno orodje »Katalog živil za javna naročila«, ki je začelo delovati konec leta 2017. Cilj Kataloga živil za javna naročila je po eni strani približati in povezati ponudnike lokalnih živil (kot so kmetje, zadruge, mlekarne) z javnimi zavodi in s tem povečati količino kakovostne lokalno pridelane hrane v javnih zavodih. Pomembno je namreč, da se iz lokalnih in sezonskih sestavin pripravljena hrana ponudi tudi našim najmlajšim v vrtcih in šolah in drugim varovancem javnih zavodov, kot so bolnišnice, domovi za ostarele, kjer morajo pri nabavi hrane upoštevati pravila javnega naročanja. V katalogu je trenutno zbrana ponudba izdelkov iz 27-tih kategorij, s ponudbo preko 1900 tipov živil za javna naročila in izločene sklope. Ponudba v katalogu se spreminja skladno z aktualnim stanjem na trgu in potrebami javnih zavodov. V Katalogu živil za javna naročila s svojo ponudbo lokalno in sezonsko pridelanih živil in hrane sodelujejo tudi zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije. Katalog je dostopen na spletni povezavi https://www.katalogzivil.si/.
 
Terminski načrt objave javnih razpisov iz naslova PRP 2014–2020 v letu 2018

V letošnjem letu bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS predvidoma objavilo 16 javnih razpisov iz naslova Programa razvoja podeželja 2014-2020. V načrtu objave javnih razpisov so javni razpisi navedeni po mesecih predvidene objave, tako, da se morebitni investitorji lahko pripravijo na izvajanje naložbe in se pozanimajo o pripravi potrebne dokumentacije za izpolnitev vloge. Več informacij na https://www.program-podezelja.si/sl/136-infoteka/nove-novice/824-18-12-2017-terminski-nacrt-objave-javnih-razpisov-iz-naslova-programa-razvoja-podezelja-2014-2020

 
Odprti razpis za podporo za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo 2. javni razpis za podukrep 3.1 Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017. Zadruge, ki še niste svojih članov certificirale za shemo izbrana kakovost Slovenija bodisi za mleko bodisi za meso, je to predvidoma zadnji razpis, ki bo omogočil zagotovitev povračila stroškov certificiranja. Za vstop v shemo izbrana kakovost Slovenija za sadje, bo razpis, po napovedih ministrstva, objavljen spomladi prihodnje leto. Glede na to, da bo vnos vlog na javni razpis možen še v januarju 2018, je zelo pomembno, da se morajo upravičenci, ki se želijo prijaviti na javni razpis, pri kontrolnih organizacijah prijaviti v postopek certificiranja najkasneje do 31. 12. 2017. Več na http://www.mkgp.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/.

 
Deležniki zelenjavne verige sprejeli Dogovor o informiranju potrošnika
Partnerji zelenjavne verige, ki ga sestavljajo predstavniki Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, GIZa Slovenska zelenjava in trgovca Mercator in TUŠ, so konec novembra 2017 zaključili z oblikovanjem »Dogovora o informiranju potrošnikov«. Ker ima zelenjava, ki je lokalno pridelana in obrana v času zrelosti, ter še sveža dostavljena na prodajna mesta, višjo hranilno vrednost, so predstavniki zelenjavne verige strinjamo, da je pri trženju potrebno informirati potrošnika tako, da bo na označbah zagotovljena ustrezna prepoznavnost slovenske zelenjave. Zagotoviti moramo sledljivost zelenjave od pridelovalca do potrošnika ter le tega na vseh stopnjah trženja seznanjati o morebitnih shemah kakovosti. Prav tako moramo potrošnike informirati o pomenu uživanja sezonske zelenjave in možnostih njene uporabe. Celotna vsebina »Dogovor o informiranju potrošnika«, ki so jo sprejeli partnerjev zelenjavne verige je dostopna na tukaj.
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 44 od 113
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters