logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Terminski načrt objave javnih razpisov iz naslova PRP 2014–2020 v letu 2018

V letošnjem letu bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS predvidoma objavilo 16 javnih razpisov iz naslova Programa razvoja podeželja 2014-2020. V načrtu objave javnih razpisov so javni razpisi navedeni po mesecih predvidene objave, tako, da se morebitni investitorji lahko pripravijo na izvajanje naložbe in se pozanimajo o pripravi potrebne dokumentacije za izpolnitev vloge. Več informacij na https://www.program-podezelja.si/sl/136-infoteka/nove-novice/824-18-12-2017-terminski-nacrt-objave-javnih-razpisov-iz-naslova-programa-razvoja-podezelja-2014-2020

 
Odprti razpis za podporo za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo 2. javni razpis za podukrep 3.1 Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017. Zadruge, ki še niste svojih članov certificirale za shemo izbrana kakovost Slovenija bodisi za mleko bodisi za meso, je to predvidoma zadnji razpis, ki bo omogočil zagotovitev povračila stroškov certificiranja. Za vstop v shemo izbrana kakovost Slovenija za sadje, bo razpis, po napovedih ministrstva, objavljen spomladi prihodnje leto. Glede na to, da bo vnos vlog na javni razpis možen še v januarju 2018, je zelo pomembno, da se morajo upravičenci, ki se želijo prijaviti na javni razpis, pri kontrolnih organizacijah prijaviti v postopek certificiranja najkasneje do 31. 12. 2017. Več na http://www.mkgp.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/.

 
Deležniki zelenjavne verige sprejeli Dogovor o informiranju potrošnika
Partnerji zelenjavne verige, ki ga sestavljajo predstavniki Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, GIZa Slovenska zelenjava in trgovca Mercator in TUŠ, so konec novembra 2017 zaključili z oblikovanjem »Dogovora o informiranju potrošnikov«. Ker ima zelenjava, ki je lokalno pridelana in obrana v času zrelosti, ter še sveža dostavljena na prodajna mesta, višjo hranilno vrednost, so predstavniki zelenjavne verige strinjamo, da je pri trženju potrebno informirati potrošnika tako, da bo na označbah zagotovljena ustrezna prepoznavnost slovenske zelenjave. Zagotoviti moramo sledljivost zelenjave od pridelovalca do potrošnika ter le tega na vseh stopnjah trženja seznanjati o morebitnih shemah kakovosti. Prav tako moramo potrošnike informirati o pomenu uživanja sezonske zelenjave in možnostih njene uporabe. Celotna vsebina »Dogovor o informiranju potrošnika«, ki so jo sprejeli partnerjev zelenjavne verige je dostopna na tukaj.
 
ZADRUŽNA AKADEMIJA 2018

Zadružna zveza Slovenije pripravlja v začetku leta 2018 Zadružno akademijo, ki je namenjena izobraževanju članov organov upravljanja in zaposlenim v zadrugah.

Program izobraževanj Zadružne akademije 2018:

SPLOŠNE ZADRUŽNE TEME:
1. Zadružništvo - temeljno usposabljanje
2. Zadružništvo - nadaljevalno usposabljanj
3. Zadružništvo – izbrane teme

OŽJA STROKOVNA PODROČJA IZOBRAŽEVANJA:
4. Sestavljanje letnega poročila za leto 2017
5. Trening prodajne komunikacije
6. Osnove poslovnih financ za nefinančnike
7. Vodstvena komunikacija za motivacijo sodelavcev
8. Vitki (lean) procesi in agilno delovanje so temelj učinkovite digitalizacije
9. Poslovni bonton
10. Pogodbeno pravo za nepravnike

Vsa izobraževanja bodo izvedena na sedežu Zadružne zveze Slovenije v Ljubljani, možno pa jih je izvesti za zaključeno skupino tudi v vaši zadrugi ali regiji. Več informacij in prijavnica v zavihku Zadružna akademija.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 24 od 92
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters