ZAČNITE TUKAJ
Zadružništvo
Koristne povezave

Posvet zadružnikov v Portorožu

Zadružna zveza Slovenije letos pripravlja 45. letni posvet zadružnikov, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov v slovenskem prostoru na področju kmetijstva in zadružništva. Posvet zadružnikov bo potekal 13. in 14. marca 2018 v Portorožu. Posvet zadružnikov letos namenjamo prihodnosti kmetijstva in zadružništva po letu 2020. Na posvetu, ki se ga vsako leto udeležuje več kot 300 slušateljev, bodo sodelovali sogovorniki iz najpomembnejših evropskih in slovenskih institucij na področju kmetijstva in zadružništva ter vidni predstavniki družbenega in gospodarskega življenja.

Začeli so se zadružni posveti v regijah

Zadružna zveza Slovenije tudi v letošnjem letu organizira in vabi na regijska srečanja zadružnikov, ki se jih udeležujejo predsedniki, direktorji, člani upravnih in nadzornih odborov zadrug ter zaposleni v zadrugah. Na regijskih srečanjih vam bomo skupaj s sodelavci Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavili prihodnje usmeritve Skupne kmetijske politike po letu 2020 in aktualna dogajanja na področju kmetijstva (razpisi, zakonodaja), sledil bo pregled podatkov poslovanja zadrug ter trenutnega dela Zadružne zveze Slovenije in načrtovanih aktivnosti. Predstavili bomo tudi možnosti za sodelovanje zadrug s Semenarno Ljubljana in Deželno banko Slovenije. Osrednja vsebina regijskih srečanj je namenjena razpravi in predstavitvi problematike, s katero se srečujejo zadružniki v posamezni regiji. Prvi regijski posvet je že potekal v četrtek, 1. februarja 2018, za zadružnike Celjske, Koroške in Savinsko-Šaleške regije.

Termini regijskih izobraževanj:

Torek, 6.2.2018 – PTUJSKO-ORMOŠKA, PREKMURSKO-PRLEŠKA IN ŠTAJERSKA REGIJA
Sreda, 7.2.2018 - KAMNIŠKO-ZASAVSKA, GORENJSKA IN LJUBLJANSKA REGIJA
Torek, 13.2.2018 - DOLENJSKO – BELOKRANJSKA IN POSAVSKA REGIJA
Petek, 16.2.2018 JUŽNO-PRIMORSKA, SEVERNO-PRIMORSKA IN NOTRANJSKA REGIJA

Prihodnost SKP po 2020 »Prihodnost preskrbe s hrano in kmetijstva«
Včeraj, 24. januarja 2018, je v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala javna predstavitev Sporočila Evropske komisije o prihodnosti Skupne kmetijske politike (SKP) po 2020. Vsebino Sporočila EK je podrobneje predstavila Branka Tome, predstavnica Evropske Komisije z Generalnega direktorata za kmetijstvo. Sledila je okrogla miza, na kateri so sodelovali predstavniki nevladnih organizacij, predsednik Evropskega partnerstva za podeželje in predstavnik ministrstva za okolje. Posnetek celotnega dogodka si lahko ogledate na https://www.youtube.com/watch?v=wiVKkhHgWvw

Katalog živil za javna naročila
GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je skupaj z Zadružno zvezo Slovenije in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije pripravila spletno orodje »Katalog živil za javna naročila«, ki je začelo delovati konec leta 2017. Cilj Kataloga živil za javna naročila je po eni strani približati in povezati ponudnike lokalnih živil (kot so kmetje, zadruge, mlekarne) z javnimi zavodi in s tem povečati količino kakovostne lokalno pridelane hrane v javnih zavodih. Pomembno je namreč, da se iz lokalnih in sezonskih sestavin pripravljena hrana ponudi tudi našim najmlajšim v vrtcih in šolah in drugim varovancem javnih zavodov, kot so bolnišnice, domovi za ostarele, kjer morajo pri nabavi hrane upoštevati pravila javnega naročanja. V katalogu je trenutno zbrana ponudba izdelkov iz 27-tih kategorij, s ponudbo preko 1900 tipov živil za javna naročila in izločene sklope. Ponudba v katalogu se spreminja skladno z aktualnim stanjem na trgu in potrebami javnih zavodov. V Katalogu živil za javna naročila s svojo ponudbo lokalno in sezonsko pridelanih živil in hrane sodelujejo tudi zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije. Katalog je dostopen na spletni povezavi https://www.katalogzivil.si/.

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 4 od 76