Javna predstavitev na Koroškem Natisni

V Slovenj Gradcu bo v sredo, 27. junija 2007 ob 9.30 uri v Kulturnem domu Slovenj Gradec potekala javna predstavitev z naslovom »Inovativen pristop k programom razvoja podeželja – Primer zadružnega LAS-a na Koroškem«. Predstavitev soorganizirajo Koroška kmetijsko gozdarska zadruga Slovenj Gradec, Mestna občina Slovenj Gradec, Zadružna zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Kmečka lista – društvo za razvoj kmetijstva in podeželja. Na njej se bodo udeleženci seznanili z možnostmi, ki jih imajo regije v okviru 4. osi LEADER v programu razvoja podeželja za obdobje 2007 - 2013. Predstavljen bo primer oblikovanja lokalne akcijske skupine (LAS), ki je organizirana kot zadruga in združuje 30 partnerjev s Mislinjske in Dravske doline in zajema 7 občin na tem območju. Poleg občin so podpisniki tudi Koroška kmetijsko gozdarska zadruga Slovenj Gradec, društva, zbornice, združenja, banke, založbe in drugi. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo predstavilo tudi druge oblike organiziranja LAS v Sloveniji, poleg zadružne, izkušnje iz držav EU in udeležence seznanilo z organizacijsko strukturo in upravljanjem programa LEADER.