Gozdarji o zakonu o gozdovih Natisni

Na pobudo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije so se 15. maja 2007 v Ljubljani sestali svetniki območnih enot Zavoda RS za gozdove, člani strokovnega odbora za gozdarstvo pri Zadružni zvezi Slovenije in predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Osrednja tema srečanja je bila predstavitev vloge predstavnikov Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Zadružne zveze Slovenije v svetih območnih enot Zavoda za gozdove Slovenije in aktualna problematika. Organizaciji si bosta prizadevali za krepitev vloge in pravic lastnikov gozdov ter ustrezno zakonodajo. Na pripravljeni osnutek predloga zakona o gozdovih je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije podala svoje predloge in pripombe, ki pa jih v novem predlogu zakona niso upoštevali. Sklenili so, da se ministrstvu ponovno posredujejo že dane pripombe in predloge z željo, da jih bo le to v besedilu zakona upoštevalo.  Seznanili so se s pripravo nacionalnega gozdnega programa in zakonom o divjadi in lovstvu. Lastnike gozdov so pozvali, da se ustrezno pripravijo na programe, ki se bodo izvajali v okviru programa razvoja podeželja 2007 – 2013.