ZAČNITE TUKAJ
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave

Obvestilo pred začetkom plačevanja prispevka za promocijo v sektorjih mleko in meso Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča vse vključene v sheme kakovosti, da so v zaključni fazi pridobivanja pravnih podlag za pobiranje prispevka v sektorju mleka in sektorju mesa, za drugo programsko obdobje (2020-2022). Pogoj za začetek pobiranja prispevka v omenjenih sektorjih je le še pridobitev sklepa Evropske komisije o združljivosti sheme državne pomoči s Pogodbo o delovanju Evropske unije. Po prejetju sklepa, se obvezni prispevek za posamezen sektor začne obračunavati prvi dan naslednjega meseca, po objavi naznanila o pridobitvi omenjenega sklepa. Predvideva se, da bo omenjeni sklep prejet v mesecu avgustu letos, kar pomeni, da se bo pobiranje prispevka za oba sektorja pričelo z mesecem septembrom 2020.

Uvaja se tudi novost pri pobiranju prispevka in sicer, da bo le-to potekalo preko elektronske aplikacije Evidenca plačila prispevka za promocijo (aplikacija EZPP). Ročno izpolnjevanje in pošiljanje obrazcev tako ne bo več mogoče, aplikacija pa bo nudila možnost pooblaščanja druge osebe za oddajo obrazca s strani zavezanca. Trenutno je ministrstvo v fazi intenzivnega testiranja aplikacije EZPP. Aplikacija in navodila za uporabnike bodo predvidoma pripravljena za uporabo do meseca septembra 2020.

Pomembno:
  • Aplikacija EZPP (ki bo nadomestila stare ročne obrazce) bo dostopna preko spletne strani Naša super hrana
  • Za vstop v aplikacijo EZPP bo potreben certifikat, oziroma kvalificirano digitalno potrdilo
  • Navodila za uporabo aplikacije EZPP (in kontaktna telefonska številka - pomoč uporabnikom) bodo objavljena na spletni strani Naša super hrana.

Pravne podlage o začetku plačevanja prispevkov so že objavljene na spletni strani Naša super hrana(na povezavi: https://www.nasasuperhrana.si/za-pridelovalce/zakonodaja-dokumenti-obrazci-promocija/)