ZAČNITE TUKAJ
Zadružništvo
Koristne povezave

ZADRUŽNIKI IZRAZILI ZAUPNICO Natisni

Ljubljana, 21. november 2017; Danes je potekal izredni občni zbor Zadružne zveze Slovenije, ki je bil sklican na pobudo 8 članic zveze. Na občnem zboru so zadružniki podprli Petra Vriska, ki ostaja na mestu predsednika upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije in Ivana Kureta, ki ostaja na mestu predsednika nadzornega odbora Zadružne zveze Slovenije. Članice niso izglasovale odpoklica treh članov upravnega odbora in sicer Slavka Rabiča, Boruta Florjančiča in Ivana Dreva, ki ostajajo člani upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije.

Na današnjem izrednem občnem zboru so se zadruge odločale o treh predlogih in sicer so članice Zadružne zveze Slovenije glasovale o predlogu 8 članic zveze za odpoklic Petra Vriska, predsednika upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije in o predlogu 8 članic zveze za odpoklic Ivana Kureta, predsednika nadzornega odbora Zadružne zveze Slovenije. Članice so glasovale o predlogu upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije za odpoklic 3 članov upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije in sicer Ivana Dreva, Boruta Florjančiča in Slavka Rabiča. Izrednega občnega zbora se je udeležilo 64 zadrug članic zveze.

Od 64 zadrug, članic Zadružne zveze Slovenije, jih je 44 članic podprlo Petra Vriska, predsednika upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije, 20 zadrug je glasovalo za odpoklic predsednika upravnega odbora Petra Vriska. Članice zveze so podprle Ivana Kureta, predsednika nadzornega odbora Zadružne zveze Slovenije. Podporo mu je izreklo 49 zadrug od skupaj 62 prisotnih zadrug, 13 zadrug je glasovalo za odpoklic predsednika nadzornega odbora. Članice Zadružne zveze Slovenije niso izglasovale odpoklic treh članov upravnega odbora. Od 61 prisotnih članic je za odpoklic Ivana Dreva glasovalo 22 članic, za odpoklic Boruta Florjančiča 23 članic in za Slavka Rabiča 21 članic, kar pomeni, da omenjeni ostajajo člani upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije.