ZAČNITE TUKAJ
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave

Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk Natisni

V petek, 17. novembra 2017, praznujemo dan slovenske hrane. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt tradicionalni slovenski zajtrk, ki se v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami, letos izvaja že šesto leto zapored. Zadružna zveza Slovenije in zadruge smo partnerji projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Peter Vrisk ob tem poudarja: »Kmetijske zadruge odkupimo več kot 80 odstotkov za trg lokalno pridelane hrane in sodelujemo pri oskrbi šol in vrtcev s kakovostno lokalno hrano. Zadruge smo pomembni dobavitelji sestavin za pripravo tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka, ki so bili pridelani ali predelani v Sloveniji. Kmetje in zadruge se trudimo, da se potrošniki, ki kupujejo slovensko kakovostno in lokalno pridelano hrano, prehranjujejo najbolj zdravo možno. Z nakupno odločitvijo za lokalno slovensko hrano, pa ne prispevamo le k našemu zdravju, ampak tudi k zaposlovanju in ohranjanju poseljenega in obdelanega slovenskega podeželja, bolj čistemu okolju ter prehranski varnosti države.«

Več o dnevu slovenske hrane in tradicionalnem slovenskem zajtrku si lahko preberete na: http://tradicionalni-zajtrk.si.