ZAČNITE TUKAJ
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave

Podpisana izjava o sodelovanju - korak k večji inovativnosti in konkurenčnosti Natisni

Včeraj je potekal 17. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij na Bledu, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij. Ob vrhu je potekalo tudi srečanje partnerjev projekta SRIP Hrana in slavnostni podpis "Izjave o sodelovanju na področju spodbujanja inovativnosti, podjetništva in konkurenčnosti agroživilskega sektorja". Izjavo so podpisali Zadružna zveza Slovenije, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Univerzitetni inkubator Primorske, Ljubljanski univerzitetni inkubator in Tovarna podjemov Univerze v Mariboru. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, je ob podpisu izjave povedal:"Podpis izjave o sodelovanju na področju spodbujanja inovativnosti, podjetnosti in konkurenčnosti agroživilskega sektorja pomeni za slovenske kmetijske in gozdarske zadruge možnost dostopa do novih znanj, ki bodo zadrugam, ki imajo lastno pridelavo ali predelavo omogočila večjo konkurenčnost. S sodelovanjem z univerzitetnimi podjetniškimi centri in drugimi podpisnicami se odpirajo možnosti dostopa do novih tehnologij, materialov in inovacij, ki bodo vplivale na poslovanje zadrug, saj številne zadruge že sedaj sodelujejo s fakultetami.