Slabo vreme na Primorskem ogroža kmete Natisni

»Pozivam vse, da pomagamo kmetom na Primorskem," je danes izjavil Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije.

Zadružna zveza Slovenije poziva Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije in vse pristojne inštitucije, da priskočijo na pomoč primorskim kmetom, ki jih je močno prizadela burja in druge neugodne vremenske razmere.

Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, je pozval in ob tem poudaril, da »so številni rastlinjaki, tudi povsem novi, uničeni, uničena je tudi proizvodnja zelenjave. To dodatno znižuje že tako slabo samooskrbo Slovenije s slovensko kakovostno zelenjavo. Veliko škodo so utrpeli člani tamkajšnje Kmetijske zadruge Agraria Koper, ki je pomembna pridelovalka zelenjave, saj letno odkupi preko 1.100 ton zelenjave" in dodal:" zelenjadarjem moramo priskočiti na pomoč, da čim prej sanirajo nastale razmere in zagotovijo pogoje za nadaljevanje pridelave. "