ZAČNITE TUKAJ
Zadružništvo
Koristne povezave

Peter Vrisk: »Kmečke žene ste biser slovenskega kmetijstva« Natisni

Predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk podpira delo kmečkih žena in Zveze kmetic Slovenije.

Peter Vrisk čestita Zvezi kmetic Slovenije za njihovo požrtvovalno dolgoletno delo in dodaja: »pogosto se premalo zavedamo pomena dela kmečkih žena, ki so nepogrešljive za uspešno gospodarjenje na kmetijah in pri razvoju družabnega življenja na podeželju«.

»Zadruge in zveza zelo dobro sodelujemo z Zvezo kmetic Slovenije in posameznimi Društvi podeželskih žena in deklet, ki aktivno delujejo na podeželju, pri pripravi raznih dogodkov na podeželju. S svojim delom in vloženim trudom ohranjajo tradicijo in običaje na podeželju, negujejo pristno slovensko kulinariko in s tradicionalni recepti bogatijo tudi zbirko za prihodnje rodove. Želim jim še naprej uspešno delo, ki ga bomo z veseljem in po svojih močeh podpirali tudi v prihodnje, saj so kmečke žene zares biser slovenskega kmetijstva,« je povedal predsednik Zadružne zveze Slovenije.

Zadružna zveza Slovenije čestita za prvo izdajo koledarja Zvezi kmetic Slovenije, ki je pomembno orodje za večjo prepoznavnost njihovega dela v širši javnosti.