Zadruge prejemnice odličij na mednarodnih ocenjevanjih v okviru AGRA 2015 Natisni

Pod okriljem mednarodnega kmetijskega sejma AGRA v Gornji Radgoni potekajo ocenjevanja kakovosti. Zadruge so s svojimi izdelki sodelovala na 36. mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov in 19. mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, pijač in vod. V nadaljevanju vam predstavljamo medalje za meso in mesne izdelke zadrug in medalje zadrug pri ocenjevanju sadnih sokov, pijač in vod. Ostale medalje, ki so jih prejele podjetja in kmetije, si lahko ogledate na spletni strani Pomurskega sejma www.pomurski-sejem.si

Na mednarodnem ocenjevanju kakovosti mesa in mesnih izdelkov so tri zadruge, članice ZZS prejele:

• Kmečka zadruga Sevnica z.o.o. srebrno medaljo za Sevniško tradicionalno salamo, panceto krško-poljskega prašiča in prekajeno šunko s kožo.
  • Kmetijska zadruga Rače z.o.o. zlato medaljo za domačo suho šunko, srebrno medaljo za klobaso s sirom in domačo klobaso KZ Rače. Srebrno medaljo za tržno ponudbo zorjene goveja pljučna, čevapčiči KZ Rače ter bronasto medaljo za ekološke hrenovke in delikatesno slanino.
  • KZ Krka z.o.o. je prejela srebrno medaljo za Gregorjevo domačo klobaso in tlačenko.
V okviru mednarodnega ocenjevanju sadnih sokov, pijač in vod sta sodelovali tudi dve zadrugi, članici Zadružne zveze Slovenije in sicer:

• Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi, ki je prejela veliko zlato medaljo za 100 % jabolčni sok – bister in bronasto medaljo za 100 % jabolčni sok – motni.
  • Kmetijska zadruga Šaleška dolina je prejela zlato medaljo za jabolčni sok - 100 % SLODAR.
 Iskrene čestitke!