25. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij - 15. do 18. maj 2014 Natisni
Razstava Dobrote slovenskih kmetij je osrednja predstavitev kulinaričnih dobrot v Sloveniji, ki že 25. leto zapored prikazuje stoletno izvirno kulinarično podobo slovenskega podeželja. Razstavo pripravljajo skupaj KGZS - Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi in ob podpori Ministrstva za kmetijstvo in okolje.
Na razstavi Dobrote slovenskih kmetij se bodo predstavili ocenjeni in nagrajeni krušni, mlečni in mesni izdelki ter kisi, olja, suho sadje, sadjevci, sokovi, marmelade, žganja, vina, kompoti in konzervirana zelenjava. V posebnem delu razstave se bo predstavila regija Podravje. V sklopu štiridnevnega dogajanja bo v četrtek, 15. maja 2014 potekal strokovni posvet na temo novosti na področju označevanja živil in odprtje razstave »Slovenski kruh iz domovine in zamejstva«, v petek, 16. maja bo potekala regijska konferenca o uveljavitvi načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih. V soboto, 17. maja 2014 pa okrogla miza ne temo družinskih kmetij kot prihodnost mladih na podeželju.
Z veseljem pomagamo ohranjati dediščino slovenskega podeželja in z njo povezanih kulinaričnih posebnosti. Zato smo se tudi letos odločili, da podpremo razstavo Dobrote slovenskih kmetij in vas vabimo v Minoritski samostan na Ptuju, ki se bo od 15. od 18. maja 2014 spremenil v mesto tisočerih dobrot. Vljudno vabljeni!