Dobrote slovenskih kmetij Ptuj 2013 Natisni

Minoritski samostan na Ptuju bo od 16. do 19. maja 2013 gostil 24. razstavo Dobrote slovenskih kmetij.  Razstavo, ki jo organizira Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj, predstavlja največjo prireditev na področju razvoja podeželja, ki povezuje kmetije iz cele Slovenije in tudi zamejstva. Na razstavi Dobrote slovenskih kmetij se bodo predstavili ocenjeni in nagrajeni krušni, mlečni in mesni izdelki ter kisi, olja, suho sadje, sadjevci, sokovi, marmelade, žganja, vina, kompoti in konzervirana zelenjava. V posebnem delu razstave se bo predstavila Gorenjska pokrajina s svojimi značilnimi izdelki in ponudbo na podeželju. V okviru programa prireditve bo potekal tudi sirarski praznik pred mestno hišo. Spremljevalni del programa bo strokovno in kulturno bogato obarvan. Na Ptuju bo na posestvu Biotehniške šole v Turnišču srečanje Lokalnih akcijskih skupin (LAS) za razvoj podeželja. V dneh razstave bo Biotehniška šola Ptuj imela dneve odprtih vrat s predstavitvijo svoje učne dejavnosti in ustvarjalnosti na posestvu Turnišču pri Ptuju. Dobrote slovenskih kmetij predstavljajo največjo prireditev na področju razvoja podeželja, ki povezuje kmetije iz cele Slovenije in tudi zamejstva. Otovoritev razstave bo 16. maja 2013 ob 16.00 uri. Vabljeni na ogled bogastva dobrot slovenskih kmetij in okusite dobrote domačega ognjišča.