Uspešno smo zaključili 40. posvet zadružnikov v Portorožu Natisni

Letošnji posvet zadružnikov z naslovom »Povezani za prihodnost – Kaj čaka slovensko kmetijstvo in zadružništvo do leta 2020«, ki je potekal 5. in 6. marca 2013 v Portorožu, smo namenili podrobnejšemu pogledu prihodnje skupne kmetijske politike do leta 2020, pripravi strateških dokumentov v Sloveniji, ga osvetlili z različnimi pogledi in mnenji ter se posvetili poslovnim dejavnostim zadrug, krepitvi sodelovanja udeležencev v prehranski verigi. Spregovorili smo o problematiki vinogradništva in gozdarstva, podpisali dogovor o sodelovanju na področju gospodarjenja z gozdovi z Zavodom za gozdove Slovenije, predstavili aktualno stanje v slovenskem kmetijstvu, živilsko predelovalni industriji in trgovini, se seznanili s potrebami trgovine na področju pridelave sadja in zelenjave, aktivnostmi, ki potekajo na področju uveljavljanja kodeksa dobrih poslovnih praks med deležniki v agroživilski verigi ter Zakona o promociji slovenske hrane. Posvet smo zaključili s pogovorom, kako uspeti v krizi, kjer so udeleženci pogovora predstavili svoje izkušnje in opozorili na probleme in priložnosti. Posveta so se udeležili številni udeleženci ter ugledni gostje iz Slovenije in tujine.