Zadružna akademija : Seminar o novostih s področja varnosti in zdravja pri delu – 22. novembra 2 Natisni
Novi Zakon o varnosti in zdravju pri delu bo začel veljati 3. decembra 2011. Delodajalcem in delavcem prinaša številne novosti v zvezi z njihovimi dolžnostmi pri izvajanju varnosti in zdravja pri delu. Uveljavitev zakona bo gotovo zahtevala od vsakega delodajalca vsaj dopolnitev Izjave o varnosti, če ne tudi obširnejših posegov v ureditev varnosti in zdravja pri delu pri njem.
Seminar je namenjen odgovornim osebam delodajalca za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu, vodjem kadrovskih služb, odgovornim vodjem del, koordinatorjem dela, vodjem proizvodnih obratov in vsem, ki jih to področje zanima. Seminar bo v torek, dne 22. novembra 2011 od 11. do 14. ure v sejni sobi Zadružne zveze Slovenije, Miklošičeva 4, 1000 Ljubljana.

Vsebina seminarja:
  • razlogi za sprejem novega zakona, temeljna načela in opredelitev novih pojmov
  • dolžnosti delodajalca, dolžnosti delavcev, promocija zdravja na delovnem mestu,
  • alkohol in prepovedane droge na delovnem mestu, psihosocialna tveganja,
  • vloga in naloge izvajalca medicine dela, nova vloga imetnikov dovoljenja za delo,
  • novosti v zvezi z evidencami, novosti v zvezi s skupnim deloviščem,
  • posebnosti za samozaposlene osebe,
  • nadzor in vloga prekrškovnega organa, kazni do 40000 evrov,
  • odgovori na vprašanja.
Predavatelj: mag. Borut Brezovar, inšpektor za delo. Kotizacija znaša za udeležence iz zadrug članic Zadružne zveze Slovenije 50 EUR (z DDV) na osebo. Prijavite se lahko po elektronski pošti: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript