Novice

dogodki

maj
17
2024

35. Festival Dobrot slovenskih kmetij 2024

Letošnji 35. festival Dobrote slovenskih kmetij bo potekal od 17. do 19. maja 2024 na Ptuju. Projekt, katerega podpornik je tudi Zadružna zveze Slovenije, poteka pod okriljem Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije oziroma Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj ter Mestne občine Ptuj, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Gastronomsko kulinarični dogodek že vrsto let vabi obiskovalce s pristnimi in kakovostnimi slovenskimi dobrotami, vsako leto pa je organiziran tudi bogat spremljajoči program. Vrhunec projekta je ocenjevanje in razstava kmečkih prehranskih proizvodov. Slovenije. https://www.dobroteslovenskihkmetij.si/

Preberi več

Zadružna zveza slovenije


Zadružna zveza Slovenije je nevladna organizacija s prostovoljnim članstvom. Pospešuje in podpira razvoj zadružništva ter zastopa interese svojih članic. Združuje 60 zadrug s področja kmetijstva in gozdarstva ter tri podjetja.

Zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije so kot organizacije kmetov eden ključnih deležnikov slovenskega kmetijstva, kratkih verig preskrbe s hrano in podeželja.

Sodelovanje in razvoj sta prvini, ki ju gojimo že več kot 50 let.

Naše poslanstvo in vizija
  • Icon 1
    Zastopamo interese zadrug in zadružništva doma in v tujini
  • Icon 3
    Informiramo o aktualnem dogajanju na področju kmetijstva in zadružništva
  • Icon 5
    Skrbimo za promocijo zadružništva
  • Icon 2
    Svetujemo članicam na pravnem in ekonomskem področju
  • Icon 4
    Pospešujemo gospodarsko sodelovanje med članicami
  • Icon 6
    Usposabljamo in izobražujemo zadružnike in zaposlene v članicah o zadružnih in strokovnih zadevah

Imamo 63 članic, kmetijskih in gozdarskih zadrug ter podjetij. Skupaj smo močni!


V Zadružno zvezo je včlanjenih 60 kmetijskih in gozdarskih zadrug ter tri podjetja. Zadruge, članice zveze so organizirane regijsko in delujejo na celotnem območju Republike Slovenije.

Članstvo v Zadružni zvezi Slovenije je prostovoljno. Članice lahko postanejo zadruge s sedežem na območju Republike Slovenije, ki opravljajo kmetijsko in gozdarsko dejavnost za včlanjene kmete, in druge pravne osebe, ki jih pretežno upravljajo včlanjene zadruge ali katerih sprejem je v interesu zveze in slovenskega zadružništva.

Postani član Prednosti članstva