140 let zadružnega hranilništva na Slovenskem in 40 let Zveze HKS Natisni
Začetki zadružnega hranilništva segajo v drugo polovico 19. stoletja, ko se pred 140 leti pojavijo prve kreditne zadruge v Ljutomeru, ki jim sledi množično ustanavljanje kreditnih zadrug v Sloveniji.

Letos mineva tudi 40 let od ustanovitve Zveze hranilno kreditnih služb Slovenije, ki je bila ustanovljena 16. marca 1971 v Ljubljani. Zveza hranilno kreditnih služb Slovenije je bila krovna organizacija hranilno kreditnih služb. Naloga hranilno kreditnih služb je bila zbirati kmečke prihranke in jih na najbolj enostaven, hiter in ugoden način posredovati v obliki kreditov kmetom in njihovim zadrugam za njihove investicijske potrebe. Zveza hranilno kreditnih služb Slovenije je dne 1.7.2004 prenesla vsa sredstva in obveznosti in tudi svoje zaposlene na takratno Slovensko zadružno kmetijsko banko, današnjo Deželno banko Slovenije. S 1.7.2004 se je pričel postopek preoblikovanja in preimenovanja Zveze hranilno kreditnih služb Slovenije iz finančne organizacije v zadrugo, ki je bila registrirana 14.12.2005, od tega dne dalje se uporablja novi naziv firme, to je Kapitalska zadruga, z.b.o.. Namen Kapitalske zadruge z.b.o. je pospeševanje gospodarskih koristi članov, zlasti pa prispevati k usklajenemu uresničevanju skupnih interesov včlanjenih kmetijskih in gozdarskih zadrug, njihovemu medsebojnemu sodelovanju pri zagotavljanju posameznih poslovnih storitev in razvoju zadružnega poslovnega sistema, predvsem na bančnem in finančnem področju.