Srečali so se ljubitelji stare kmetijske tehnike Natisni

V Jablah pri Mengšu je v soboto, 13. junija 2009 potekalo 12. slovensko srečanje ljubiteljev stare kmetijske tehnike, ki ga organizira Društvo kmetijske tehnike Slovenije v sodelovanju s Kmetijskim inštitutom Slovenije in Centrom za razvoj kmetijstva in podeželja. Srečanja se je udeležil tudi Cvetko Župančič, podpredsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je v nagovoru poudaril pomen tradicije kmetijstva na Slovenskem. Srečanje, ki je postalo že tradicionalno in je največje v slovenskem prostoru, je priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj in mnenj ljubiteljev stare kmetijske tehnike. Ogledali smo si lahko stare traktorje in traktorske priključke in druge naprave, ki so starejše od 30 let. Se preizkusili v spretnostni vožnji s traktorjem starodobnikom. Najlepše ohranjeni in avtentično restavrirani primerki strojev so bili tudi nagrajeni. V želji po ohranitvi kmetijske tehnične dediščine je prireditev podprla tudi Zadružna zveza Slovenije skupaj s Kapitalsko zadrugo.